De Buyst: ‘Het kriebelde en hier staan we dan terug’

CYCLING LOTTO SIX-DAY INDOOR CYCLING DAY ONE

Jasper De Buyst neemt dit jaar opnieuw deel aan de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Hij wil een gooi doen naar een derde eindzege in ‘t Kuipke.

Het Lotto Soudal-koppel Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande is op papier één van de sterkste in de 78e Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, die dinsdagavond van start ging. De Buyst gaat voor een derde eindzege. In 2013 won hij met de Duitser Leif Lampater, het jaar nadien met Kenny De Ketele. In 2015 werd hij met Otto Vergaerde nog eens derde, daarna keerde hij ‘t Kuipke de rug toe. Van der Sande deed dat al eerder, hij nam in 2012 voor het laatst deel.

“Na een korte afwezigheid keer ik terug naar mijn oude liefde, de piste”, verklaarde De Buyst dinsdag voor de start. “In 2016 zat ik hier enkele keren op de tribune. Ik miste het helemaal niet, maar het jaar daarop begon het toch te kriebelen. Ik wou er opnieuw bij zijn en hier staan we dan terug. Lotto is hier ook hoofdsponsor, maar won het evenement nog nooit. Daarom wil ik een gooi doen naar de eindzege, samen met mijn maatje Tosh Van der Sande.”

Deel dit bericht