De Buyst/Van der Sande in pole position naar slotdag, vier teams in zelfde ronde

thumbnail_Jasper-DE-BUYST-Tosch-VAN-DER-SANDE-13

Jasper de Buyst en Tosh Van der Sande veroverden de leiding na de vijfde nacht in de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Alles is nog mogelijk, want vier teams vatten de slotdag aan in dezelfde ronde.

De avond begon goed voor de Ghys/De Ketele met winst in de ploegafvalling. In de eerste ploegkoers van de avond toonden Jasper de Buyst en Tosh Van der Sande zich de sterksten na een stevige battle. In de dernywedstrijden gingen de overwinningen naar Roger Kluge en Iljo Keisse.

In de afsluitende ploegkoers trokken Havik/Van Schip aan het langste eind. Tosh Van der Sande en Jasper de Buyst namen met 1 punt nipt de leiding over van Ghys/De Ketele.

Dat maakt dat de Buyst en Van der Sande aan de vooravond van de slotdag van de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op kop staan met 238 punten. Ghys/De Ketele (237 punten), Keisse/Cavendish (224 punten) en Kluge/Reinhardt (169 punten) volgen in dezelfde ronde.

In het dames omnium was de Nederlandse wereldkampioene Kirsten Wild oppermachtig. Ze won zowel de scratch, de afvalling en de afsluitende puntenkoers. Zo hield de de Nederlandse de Belgische Jolien d’Hoore en Lotte Kopecky af in de eindafrekening van het omnium.

Deel dit bericht