De Ketele en Ghys trekken laken naar zich toe in slotsprint

eindsprintzesdaagseE

Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben in het Kuipke de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op hun naam geschreven. Ze hadden in de eindafrekening 5 puntjes meer dan Jaser De Buyst en Tosh Van der Sande.

De Buyst en Van der Sande hadden zaterdagnacht de leidersplaats overgenomen van De Ketele en Ghys. Het verschil tussen beide teams bedroeg amper één punt. Iljo Keisse volgde met Mark Cavendish op 14 punten. Roger Kluge en Theo Reinhardt stonden ook nog in dezelfde ronde, maar hadden 69 punten goed te maken.

Zondagnamiddag pakten Kluge en Reinhardt een ronde waardoor ze als leiders aan de afsluitende ploegkoers mochten beginnen. De Duitsers zagen Van der Sande/De Buyst en De Ketele/Ghys in het slot langszij komen, waardoor er drie koppels in dezelfde ronde reden. Ook Keisse en Cavendish deden nog een poging om hun ronde achterstand goed te maken, maar zij kregen de kloof niet dicht.

Het verschil tussen De Ketele/Ghys en De Buyst/Van der Sande bedroeg amper één punt voor de laatste sprint. Daarin haalde De Ketele het erg nipt voor De Buyst. In de eindstand totaliseerden De Ketele en Ghys 301 punten. De Buyst en Van der Sande strandden als tweedde op 5 punten. Kluge en Reinhardt, op 89 punten, vervolledigden het podium.

De Ketele en Ghys volgen op de erelijst Iljo Keisse en de Italiaan Elia Viviani op. De Ketele won de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent voor de vierde keer, na 2017 (met Moreno De Pauw), 2014 (met Jasper De Buyst) en 2011 (met Robert Bartko).

Moreno De Pauw reed de laatste Gentse zesdaagse uit zijn carrière. Na dit seizoen zet de 28-jarige Waaslander een punt achter zijn carrière. Een mooi moment zondagnamiddag was toen De Pauw de baanronde en de 500 meter op zijn naam wist te schrijven. Die tijdritnummers zijn dé specialiteit van de afscheidnemende renner. De Pauw is baanrecordhouder in het Kuipke.

EINDSTAND:

1. Kenny De Ketele/Robbe Ghys (Bel) 301 punten
2. Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande (Bel) 296
3. Roger Kluge/Theo Reinhardt (Dui) 212
Op 1 ronde
4. Iljo Keisse/Mark Cavendish (Bel/GBr) 268
Op 2 ronden
5. Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip (Ned) 299
Op 11 ronden
6. Otto Vergaerde/Jules Hesters (Bel) 211
Op 17 ronden
7. Fabio Van Den Bossche/Marc Hester (Bel/Den) 116
Op 22 ronden
8. Jonas Rickaert/Roy Pieters (Bel/Ned) 111
9. Lindsay De Vylder/Wim Stroetinga (Bel/Ned) 87
Op 26 ronden
10. Morgan Kneisky/Oliver Wulff Frederiksen (Fra/Den) 199
Op 32 ronden
11. Moreno De Pauw/Michele Scartezzini (Bel/Ita) 168

Deel dit bericht