Huysmans en Bernard zetten puntjes op de i op vierde dag U23 AVS Cup

Golazo
Golazo

Na de vierde dag van de U23 AVS Cup blijven Nolan Huysmans en Thibaut Bernard stevig op kop. Twee andere Belgen, Stan Dens en Tom Crabbe, zijn hun naaste achtervolgers.

In de U23 AVS Cup stond vrijdagavond een tijdrit over 500 meter en de eerste ploegkoers van de Toekomstzesdaagse op het menu. Dinsdag, woensdag en donderdag reden de renners naast een tijdrit telkens een puntenkoers. De Belgen Nolan Huysmans/Thibaut Bernard begonnen als leiders aan dag 4 met 25 punten voorsprong op de Britten Elliot Rowe en William Salter en 26 punten op een ander Belgisch duo, Stan Dens en Tom Crabbe.

Dens en Crabbe schreven de eerste ploegkoers op hun naam, voor de Nederlanders Julian Vergouw en Elmar Abma. Maar dankzij een derde plaats scoorden ook Huysmans en Bernard flink wat punten. Rowe en Salter vielen buiten de punten in de ploegkoers en wisten ook in de tijdrit over 500 meter niet te scoren.

Dat deden Huysmans en Bernard wel, en hoe?! Met 28.105 vlamden ze naar de toptijd. Dens en Crabbe legden met 28.494 beslag op de tweede plaats, Vergouw en Abma werden derde in 28.626.

In het algemeen klassement na dag 4 leiden Huysmans en Bernard nu met 93 punten. Dens en Crabbe zijn met 69 punten opgerukt naar de tweede plaats. Vergouw en Abma zijn de top drie binnengekomen met 54 punten.

 

Deel dit bericht