Noah Vandenbranden en Gianluca Pollefliet blijven aan de leiding met nog één dag te gaan

Noah VAN DEN BRANDEN - Gianluca POLLEFLIET

Het Belgische koppel Noah Vandenbranden en Gianluca Pollefliet blijft ook na de vijfde avond leider in de Toekomstzesdaagse.

Zij sprokkelden ondertussen reeds 150 punten. Dat zijn er welgeteld 74 meer dan de Britten Noah Hobbs/Joshua Tarling. De Nederlanders Yanne Dorenbos met Noël Luijten zijn teruggevallen naar de derde plaats (72 punten). De Fransen Clément Petit/Nicolas Hamon moeten het stellen met 71 punten. Als vijfde staan de Zwitsers Fabian Weiss/Damien Fortis (56 punten) geposteerd.

Op de voorlaatste avond van deze Toekomstzesdaagse stond enkel een ploegkoers, over 210 ronden, op het programma. Noah Vandenbranden en Gianluca Pollefliet trokken hierin opnieuw het laken naar zich toe. Zonder ongelukken is dit Belgische koppel de verdiende winnaar van deze Toekomstzesdaagse.

“Ik ga nu nog niet verkondigen dat de buit al binnen is. Er rest ons nog een dag, maar ik kan niet ontkennen dat het er alsmaar beter begint uit te zien. Wij controleerden de koers. Dat was de bedoeling en op een gegeven moment vonden we een aanval wel aan de orde. Een ronde nemen op de rest zou wel mooi geweest zijn, maar dat lukte net niet”, aldus Vandenbranden.

“De eerste 60 ronden heb ik echt afgezien. Ik voelde me helemaal niet super. Ik had geen goede dag, maar op het einde kwam ik er wel terug door. En dan kon ik de aanval inzetten op het moment dat de Italianen een beurt lieten vallen en de Britten iets te ver in de groep zaten. Het was bijna gelukt een ronde te pakken. Morgen rest ons de boel te controleren om deze Toekomstzesdaagse al winnend af te sluiten”, vulde Pollefliet aan.

Deel dit bericht