Nog 7 teams op een zakdoek, De Ketele en Ghys op kop

kennyrobbefoto2

Na de tweede dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent hebben Kenny De Ketele en Robbe Ghys de leiding overgenomen van Yoeri Havik en Wim Stroetinga. Maar De Ketele en Ghys hebben maar enkele punten voorsprong op Iljo Keisse en Elia Viviani.

Kenny De Ketele/Robbe Ghys en Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande waren de teams die hun stempel drukten op de eerste nummers van de tweede dag. De Ketele won de eerste puntenkoers, Van der Sande de tweede en dat in een eindsprint tegen Iljo Keisses maatje Elia Viviani. In de teamafvalling eindigden Keisse en Viviani als derde, Jasper De Buyst klopte Robbe Ghys in de spurt om de bloemen en de bijhorende punten.

Vlak voor de eerste ploegkoers van de avond was er nog de teamtijdrit, waarin Moreno De Pauw, die een duo vormt met Lindsay De Vylder, met een rondje tegen 70 km/u de overwinning binnenhaalde. De madison draaide uit op een vierstrijd, waarin opnieuw De Ketele en Ghys aan het langste eind trokken. In de eindsprint moest Keisse de duimen leggen tegen een ijzersterke De Ketele. De Buyst/Van der Sande werden derde, Kluge/Reinhardt vierde.

Yoeri Havik en Wim Stroetinga reden een anonieme eerste ploegkoers. De Nederlanders, die na de eerste dag op kop stonden, zakten van de eerste naar de vijfde plaats. De Ketele en Ghys werden de nieuwe leiders.

Na een korte break stonden de dernyreeksen op het menu. Moreno De Pauw won de eerste, Elia Viviani de tweede. In de volgende nummers hielden de topteams zich eerder afzijdig, al won De Pauw met De Vylder ook nog de tijdrit over 500 meter.

In de afsluitende ploegkoers pakten vier teams een ronde, waaronder Havik/Stroetinga en De Pauw/De Vylder, die de eindspurt wonnen. De Ketele en Ghys probeerden in de slotfase ook nog een ronde te pakken, maar Keisse/Viviani en De Buyst/Van der Sande reden de kloof dicht.

De Ketele en Ghys leiden na de tweede nacht met 129 punten. Dat zijn er 7 meer dan Keisse/Viviani en 23 meer dan De Buyst/Van der Sande. Ook Havik/Stroetinga volgen nog in dezelfde ronde, maar de Nederlanders hebben slechts 78 punten op de teller. Er zijn ook nog drie teams die op amper één ronde staan: De Vylder/De Pauw, Kluge/Reinhardt en Vergaerde/Hesters.

Deel dit bericht