Pollefliet en Vandenbranden rijden nieuw baanrecord bij U23

polleflietvdbranden

Gianluca Pollefliet en Noah Vandenbranden hebben donderdagavond bij de U23 een baanrecord op de 500 meter met vliegende start en aflossing gereden. Nicolas Wernimont en Maxwell De Broeder blijven op kop in de AVS Cup.

Pollefliet en Vandenbranden klokten in het Gentse Kuipke af na 27.876, goed voor een gemiddelde snelheid van 64,57 kilometer per uur. Net voordien hadden Nicolas Wernimont en Maxwell De Broeder het record op 28.22 gebracht. Ze verbeterden daarmee de 28.24 die de Denen Matias Malberg en Oliver Wulff Frederiksen vorig jaar op de tabellen zetten.

“We zijn heel tevreden met dit baanrecord. Noah en ikzelf zijn eigenlijk twee echte sprinters. Vandaar dat het lukte. Wij waren beiden echt op snelheid en konden die de hele afstand vasthouden”, vertelde Pollefliet. “We zijn dinsdag zeer goed aan de Toekomstzesdaagse begonnen. Bovendien zijn we twee junioren, we hebben dus nog een enorme groeimarge.”

“Dit is alvast een zeer grote leerschool voor ons. In de puntenkoersen zien we redelijk veel af. Maar daar word je nu eenmaal sterker van. Wij waren de eerste dag serieus onder de indruk van het evenement. Samen met Noah trainde ik al zeer veel. Bovendien kennen we elkaar al een hele poos en dat zal ook wel een voordeel zijn”, besloot Pollefliet.

Nicolas Wernimont en Maxwell De Broeder zijn na drie avonden nog steeds de leiders in de AVS Cup. Zij totaliseerden 52 punten. De Britten Oliver Stockwell en Oscar Nilsson-Julien volgen op vier punten. Gianluca Pollefliet en Noah Vandenbranden bezetten de derde plaats (34 punten).

Deel dit bericht