100ste verjaardag Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent doet Kuipke helemaal vollopen

6d1411

Voor het eerst in de honderdjarige geschiedenis van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent is het evenement nog voor de start volledig uitverkocht. Vanaf morgen/dinsdag is het zes dagen aan een stuk ‘full house’ in het Kuipke!

Dinsdag om 20u start in het volgepakte Kuipke de ploegenpresentatie van de eeuwfeesteditie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Twaalf duo’s strijden zes dagen lang in diverse onderdelen – ploegkoers, puntenkoers, tijdrit, dernyrace, supersprint en scratch – voor de eindzege. Zondag omstreeks 17u30 kennen we de opvolgers van Kenny De Ketele en Robbe Ghys.

Voor heel wat renners vormde de Driedaagse van Kopenhagen de generale repetitie voor de Zesdaagse van Gent. Fabio Van Den Bossche en Lindsay De Vylder kroonden zich afgelopen weekend tot winnaars in de Deense hoofdstad. Zij zijn dus in topvorm voor de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, al zullen ze in het Kuipke met een andere ploegmaat rijden. Van Den Bossche vormt in Gent een duo met de Nederlandse wereldkampioen puntenkoers Yoeri Havik, De Vylder is in Gent de compagnon van titelverdediger Robbe Ghys.

De tweede plaats in Denemarken ging naar de Deen Matias Malmberg (die in Gent met Brent Van Mulders rijdt) en Jules Hesters (in Gent gekoppeld aan de Duitser Tim Torn Teutenberg). De Nederlanders Philip Heijnen en Vincent Hoppezak mochten als derde mee op het podium in Kopenhagen en rijden vanaf dinsdag ook samen in het Kuipke.

Ook Iljo Keisse en Jasper De Buyst gingen proefdraaien in Denemarken. Zij focusten vooral op de ploegkoersen en legden finaal beslag op de vijfde plaats. In Gent mikken zij ongetwijfeld hoger, al zullen ze daar ook nog moeten afrekenen met de Britse wereldkampioen omnium Ethan Hatyer en zijn landgenoot Fred Wright en met de sterke Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt, de regerende Europese kampioenen ploegkoers.

Merci Iljooo!

Iljo Keisse begint dinsdag aan de 18de en laatste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent uit zijn carrière. De 39-jarige Gentenaar schreef het evenement zeven keer op zijn naam. Tickets kopen om Keisse live in actie te zien in zijn laatste Gentse zesdaagse is niet meer mogelijk gezien het evenement zes dagen lang volledig volzet is.

Maar voor Merci Iljooo – het afscheidsfeest van en voor Iljo Keisse op donderdag 24 november in het Kuipke – zijn er nog wel enkele honderden tickets beschikbaar. Merci Iljooo wordt een avondvullende show met muziek, entertainment, beelden uit de oude doos, specials guests en een spectaculair sportief omnium waarin Team Belgium het opneemt tegen Team International. Iljo Keisse himself is uiteraard de kopman bij Team Belgium. Speerpunt bij Team International wordt werelduurrecordhouder Filippo Ganna. De avond eindigt met een spetterende afterparty.

Live op tv

Wie er niet kan bij zijn in het Kuipke kan de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent live volgen op tv. Van dinsdag tot en met zondag wordt de zesdaagse live uitgezonden op Pickx+ Sports van Proximus, in Vlaanderen en Wallonië. De finale van de slotdag komt zondag ook live op Sporza vanaf 13u30. Ook Merci Iljo zal op 24 november op tv te volgen zijn, via Pickx+ Sports van Proximus en via de regionale zender AVS.

Deel dit bericht