78ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent met topnamen, topartiesten en … een special guest

belgaimage-142185208-full

Een week voor de start van de 78ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent heeft de organisatie in het Gentse stadhuis het volledige deelnemersveld bekendgemaakt. De internationale top bij de mannen én vrouwen zal Het Kuipke opnieuw op zijn grondvesten doen daveren. De pistiers krijgen daarvoor de hulp van een selectie topartiesten. Op dinsdag komt een special guest het startschot geven van het wielerfeest. Ondertussen gaan de allerlaatste tickets over de toonbank.

Kenny De Ketele zal zijn titel verdedigen aan de zijde van Robbe Ghys. De Europese kampioenen ploegkoers krijgen af te rekenen met wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt. Iljo Keisse vormt een koppel met ploegmaat Elia Viviani, de olympisch kampioen in het omnium. Moreno De Pauw, de andere laureaat van vorig jaar, zal samen met youngster Lindsay De Vylder een gooi naar de eindzege doen. Yoeri Havik en Wim Stroetinga vormen een stevig Nederlands koppel. De overige duo’s zijn: Jonas Rickaert/Stijn Steels, Marc Hester/Gerben Thyssen, Nick Stöpler/Fabio Van Den Bossche, Otto Vergaerde/Jules Hester, Jesper Morkov/Roy Pieters en Francesco Lamon/Michele Scartezinni. 

Tweevoudig winnaar Jasper De Buyst was eerder al aangekondigd als één van de absolute blikvangers. Hij gaat op zoek naar zijn derde zege in het gezelschap van zijn Lotto Soudal-ploegmaat Tosh Van der Sande. De laatste deelname van De Buyst dateert al van 3 jaar geleden, voor Van der Sande zelfs al 6 jaar. Toch gelooft De Buyst dat de eindoverwinning een mogelijkheid is. “We zijn al een tijdje hard aan het trainen om dat pistegevoel bij te schaven. Maar vergeet niet dat we allebei geschoold werden op de piste. Baanwielrennen is zoals skiën, dat verleer je niet zomaar. Toen we een hele poos geleden voor het eerst weer samen op de piste gingen trainen, hadden we na een minuut of tien al het goede gevoel te pakken. We starten wel degelijk om te winnen”, aldus De Buyst.

LEADING LADIES 

Op vrijdag en zaterdag komt het vrouwenpeloton in actie in het Kuipke. Op vrijdag staat er een puntenkoers op het programma, zaterdag een omnium. Met Kirsten Wild komt misschien wel de beste vrouwelijk pistier ooit aan de start. De Nederlandse is de huidige wereldkampioene in het omnium, de puntenkoers én de scratch. Jolien D’Hoore en Lotte Kopecky ? de Belgische leading ladies in het pistewerk ? weten alvast wie ze in het oog moeten houden. Verder komen ook Annelies Dom, Shari Bossuyt, Gilke Croket, Marit Raaimakers, Kristie van Haaften, Valentine Fortin, Amy Cure en Anita Stenberg aan de start. 

U23, RECORDJACHT EN G-SPORT 

Iedere dag wordt het hoofdprogramma van de Lotto Z6sdaagse Vlaanderen-Gent voorafgegaan door de AVS-Cup, een topcompetitie voor renners onder 23 jaar. De sterkste Belgische jongeren nemen het op tegen een selectie van beloftevolle renners uit heel Europa. Zondag gaan Ayrton De Pauw en Nicky Degrendele op recordjacht. De Pauw wil het record 500m met staande start op zijn naam schrijven. Degrendele, de wereldkampioene in het keirin, valt het baanrecord bij de vrouwen aan. Woensdag mogen de beste Belgische G-sporters hun kunnen tonen op de piste van het Kuipke. 

HET DAK ERAF! 

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent is naast 6 dagen topsport ook 6 dagen een topfeest. Ook voor de 78ste editie zorgen bekende artiesten ervoor dat het dak van het Kuipke eraf gaat! Op woensdag zorgt Gunther Neefs voor de ambiance, op donderdag pakt Laura Lynn uit met de betere schlagers, vrijdag laat Coco Jr. zijn opzwepende beats op het publiek los en op zaterdag zet Garry Hagger het Kuipke in vuur en vlam! 

LAATSTE TICKETS 

Wie aanwezig wil zijn in het Kuipke moet snel zijn! Er zijn nog een beperkt aantal tickets te verkrijgen voor het middenplein op zondag. Op woensdag zijn nog enkele zitplaatsen te koop.

Deel dit bericht