Afscheidnemende Iljo Keisse voert deelnemersveld aan

iljo911

Iljo Keisse rijdt van 15 tot 20 november zijn laatste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent aan de zijde van Jasper De Buyst. In totaal komen er twaalf Belgen aan de start in ’t Kuipke. 

In 2002 reed Iljo Keisse zijn eerste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Volgende week begint de 39-jarige Gentenaar aan zijn 18de en laatste Gentse zesdaagse. Keisse schreef het evenement zeven keer op zijn naam, de laatste keer in 2018. Dit jaar krijgt Keisse Jasper De Buyst als metgezel. De 28-jarige Vlaams-Brabander won de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent in 2013 en 2014 en kent dus het klappen van de zweep in ’t Kuipke.

Naast Keisse/De Buyst zijn er nog twee volledig Belgische duo’s. Robbe Ghys, die de voorbije twee edities won aan de zijde van de inmiddels gestopte Kenny De Ketele, vormt een duo met Lindsay De Vylder. Gianluca Pollefliet en Noah Van Den Branden gooiden vorig jaar hoge ogen door de AVS Cup voor beloften (U23) op hun naam te schrijven en mogen het nu bij de grote jongens proberen.

Fabio Van den Bossche rijdt de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent met de Nederlander Yoeri Havik, de wereldkampioen in de puntenkoers. Van den Bossche pakte op het WK brons in de puntenkoers én in de ploegkoers. Nog een Belgisch-Nederlandse samenwerking is die tussen Tuur Dens en Jan-Willem van Schip. Met Gerben Thijsen/Julius Johansen en Brent Van Mulders/Matias Malmberg zijn er volgende week ook twee Belgisch-Deense duo’s. Stijn Steels rijdt samen met de Zwitser Silvan Dillier en Jules Hesters gaat aan de zijde van de Duitser Tim Torn Teutenberg op zoek naar glorie.

Tot slot zijn er nog drie ‘nationale’ koppels: de Nederlanders Vincent Hoppezak en Philip Heijnen, maar ook en vooral de Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt en de Britten Ethan Hayter en Fred Wright. Kluge en Reinhardt zijn de regerende Europese kampioenen ploegkoers, Hayter is wereldkampioen in het omnium en veroverde met Team Great Britain goud in de ploegenachtervolging op het voorbije WK in Frankrijk.

Deel dit bericht