Al zes absolute topkoppels voor 78ste editie Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent

2_11125021_dkg1110

Van 13 tot 18 november zijn alle ogen van wielerminnend België (en ver daarbuiten) weer gericht op het Kuipke voor de 78ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. De organisatie pakt opnieuw uit met de wereldtop onder de pistiers. Stad Gent investeerde bovendien in extra comfort en veiligheid en de piste wordt intussen volop in gereedheid gebracht.

Voor de 78ste keer zal het epicentrum van Gent tijdelijk verhuizen van de Graslei naar het mythische Kuipke. Zes dagen lang vecht de wereldtop van de zesdaagsewereld uit wie de opvolgers worden van Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. De Ketele verdedigt zijn titel, maar wel in een duo met Robbe Ghys. Samen werden ze voorbije zomer Europees kampioen ploegkoers in Glasgow. Naast de Europese kampioenen zakken ook de wereldkampioenen ploegkoers af naar het Kuipke! Roger Kluge en Theo Reinhardt willen hun regenboogtruien laten schitteren in Gent.

Publiekslieveling Iljo Keisse krijgt met Quick Step Floors-ploegmaat Elia Viviani de olympisch kampioen omnium aan zijn zijde. Met 18 overwinningen op de weg, waaronder ritzeges in Giro en Vuelta en het Italiaans kampioenschap, is Viviani de internationale zegekoning van 2018. Tweevoudig winnaar Jasper De Buyst was eerder al aangekondigd als één van de absolute blikvangers. Hij gaat op zoek naar zijn derde zege in het gezelschap van zijn Lotto Soudal-ploegmaat Tosh Van der Sande.

Moreno De Pauw, de andere laureaat van vorig jaar, zal samen met youngster Lindsay De Vylder een gooi naar de eindzege doen. Yoeri Havik en Wim Stroetinga, die eerder dit jaar Berlijn wonnen en vorig jaar derde werden in Gent, vormen een stevig Nederlands koppel. In deze zes ijzersterke koppels schuilen allemaal potentiële winnaars en dus mag het Gentse publiek zich opmaken voor een topeditie waar het wellicht een boeiende strijd wordt tot aan het einde van de slotdag.

STRAFFE MADAMMEN

Ook de sterkere vrouwen van de piste komen naar Gent! Met een puntenkoers op vrijdag en een omnium op zaterdag, staat er een mooie tweedaagse geprogrammeerd op de 78e Lotto Zesdaagse van Vlaanderen-Gent. Zullen al zeker aan de start staan in beide onderdelen: de Nederlandse Kirsten Wild (wereldkampioene op beide onderdelen) en Jolien D’hoore. Een extra topduel dus in het slotweekend.

COMFORT EN VEILIGHEID PRIORITAIR

De stad Gent draagt de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent hoog in het vaandel. Voor de komende editie investeert de stad in de veiligheid en comfort van het Kuipke. “De Zesdaagse is Gents erfgoed, dat moeten we koesteren. We zijn dan ook trots dat we ons steentje aan dit succesverhaal kunnen bijdragen door in het Kuipke te blijven investeren, voornamelijk om het comfort en de veiligheid van de renners en de toeschouwers te verhogen. Dit jaar is er daarom een transparante boarding rond het middenplein gebouwd”, aldus schepen van Sport Resul Tapmaz.

Intussen wordt de piste zelf ook in gereedheid gebracht. Zoals elk jaar krijgt het hout een oplapbeurt zodat het oppervlak weer helemaal glad en splinterloos is. Na de extreem hete zomer is er wat meer schaafwerk dan gebruikelijk, maar er is vroeger dan anders gestart met de werken zodat alles tijdig klaar geraakt.

Deel dit bericht