Belgisch-Italiaanse strijd in U23 AVS Cup

u23dag1

Na de eerste dag van de U23 AVS Cup staat het Belgische duo Michiel L’Eau/Lennert Bertels aan de leiding, maar de voorsprong op de Italianen Niccolo Galli en Mattia Pinazzi is bijzonder klein.

In de eerste puntenkoers van de dag legde L’Eau beslag op de derde plaats, goed voor 5 punten. Lennert Bertels pakte dan weer de volle buit van 10 punten in de tweede puntenkoers. In de afsluitende tijdrit (baanronde) kwamen L’Eau en Bertels met een tiende plaats niet tot scoren. Maar hun totaalscore van 15 punten was wel net genoeg om de Italianen af te houden.

Niccolo Galli kwam met een negende plaats niet tot scoren in de eerste puntenkoers. Maar dat deden de Italianen wel in de tweede puntenkoers, waar Mattia Pinazzi’s vierde plaats 4 punten opleverde. In de afsluitende proef – de baanronde – waren Galli en Pinazzi heer en meester, goed voor 10 punten. 14 punten in totaal dus.

De derde plaats, met 10 punten, wordt gedeeld door het Belgische team Tom Crabbe/Stan Dens en het Zwitserse team Fabian Weiss/Damien Fortis. Weiss was de winnaar van de eerste puntenkoers.

Deel dit bericht