Britten Oliver Stockwell en Oscar Nilsson-Julien heroveren leiding

thumbnail_MVH_5418

Oliver Stockwell en Oscar Nilsson-Julien zijn opnieuw leiders in de AVS Cup. De Britten hadden de leiding ook na de eerste dag al in handen, maar moesten die op de tweede dag afstaan aan Nicolas Wernimont en Maxwell De Broeder. Met 66 punten gaan ze nu hun landgenoten Max Rushby en Alfred George tien punten voor. De Denen Marcus Sander Hansen en Frederik Egehus zijn op twaalf punten derde.

Michael Steyaert en Siebe Deweirdt, met 15 punten zesde, zijn nu de best geplaatste Belgen in de Toekomstzesdaagse. Wernimont en De Broeder hebben nog altijd het op één na hoogste puntenaantal (64), maar zijn op drie ronden achterstand gezet en fietsen daardoor pas in tiende positie.

Vrijdag werd de eerste ploegkoers gereden. Die ging over 180 ronden, waarvan de eerste 30 geneutraliseerd werden. “We houden een goed gevoel over na deze eerste ploegkoers”, zegt Deweirdt. “Als je kijkt naar het klassement, zie je dat een handvol ploegen helemaal weggezakt zijn. Zelf moesten we geen ronde prijsgeven en dat stemt ons tevreden. De puntenkoers is niet echt ons ding, de ploegkoers ligt ons beter. Dan moet je 180 ronden echt voluit gaan. Gas geven en niet te veel nadenken is het devies. We willen onze plaats in het klassement zeker handhaven en als het kan nog wat opschuiven ook.”

Deel dit bericht