Britten tellen 1 punt meer dan Belgen in AVS Cup

wernimont1

De Britten Oliver Stockwell en Oscar Nilsson-Julien zijn de leiders na de eerste avond van de AVS Cup, de Toekomstzesdaagse in Gent.

Stockwell en Nilsson-Julien tellen met hun 21 punten één punt meer dan het Belgische koppel Nicolas Wernimont en Maxwell De Broeder. Wernimont en De Broeder namen de baanronde voor hun rekening. Als derde staan de Nederlanders Mel van der Veekens/Philip Heijnen genoteerd. Zij sprokkelden op de eerste avond 11 punten.

“Dit hadden wij alvast niet verwacht. Meedoen vanaf dag 1”, glunderde Nicolas Wernimont na afloop. “Ikzelf lag twee maanden stil met maagproblemen en ben nu nog aan het opbouwen. Ook mijn maatje Maxwell werd niet van tegenslag gespaard. Maar het gaat de goede richting uit voor ons beiden. Ik vind stilaan mijn snelle benen terug. In de puntenkoers liep het wat stroef. Ik maakte ook een foutje door naar boven te sturen net op het moment dat ik moest gaan aflossen. Ik zat in het tweede gedeelte en moest fiks doorgeven om weer naar voor te rijden. We staan in het klassement waar we willen. Als we beiden een goed gevoel kunnen onderhouden tot en met zondag moet een podiumplaats er zeker inzitten.”

Deel dit bericht