Crabbé en Dens blijven aan de leiding in U23 AVS Cup

171122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent /

Tom Crabbé en Stan Dens blijven ook na drie dagen aan de leiding in de U23 AVS Cup. Het tweetal heeft een voorsprong van elf punten op Van den Haute/Bertels en Galli/Pinazzi.

De derde avond op de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent begon traditioneel met drie proeven in de U23 AVS Cup. De opdracht voor leiders Tom Crabbé en Stan Dens was duidelijk: hun leidersplaats veiligstellen.

In de openingsnummers, twee puntenkoersen, nestelden zowel Crabbé en Dens zich op een derde plaats. Opdracht meteen volbracht. De volle buit ging naar de Fransman Nicolas Hamon en de Zwitser Fabian Weiss.

In het afsluitende nummer, een tijdrit over 500 meter, deed het duo Milan Van den Haute/Jasper Bertels een uitstekende zaak. Met een tijd van 28.363 zetten de twee de toptijd neer, goed voor een bonus van 20 punten.

In het algemene klassement klimmen Van den Haute en Bertels naar een gedeelde tweede plaats met het Italiaanse duo Niccolo Galli/Mattia Pinazzi met 34 punten. Crabbé en Dens gaan halfweg de U23 AVS Cup aan de leiding met 45 punten.

Deel dit bericht