De Buyst eerste topnaam voor Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent!

jdb0309

De 78ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om een eerste topper bekend te maken! Niemand minder dan tweevoudig winnaar Jasper De Buyst (Lotto Soudal) verschijnt op 13 november aan de start in het mythische Kuipke.

De Buyst schreef op piepjonge leeftijd (19!) voor het eerst de Lotto Zesdaagse op zijn naam. Aan de zijde van de ervaren Duitser Leif Lampater verraste De Buyst de wielerwereld door de favorieten een hak te zetten. Een jaar later deed hij dat kunstje gewoon nog eens over. Ditmaal vormde De Buyst een koppel met Kenny De Ketele. De Buyst/De Ketele won voor het topduo Mark Cavendish en Iljo Keisse.

“Mijn eerste kennismaking met de Lotto Zesdaagse en het Kuipke was in 2012”, herinnert De Buyst zich nog. “Het was allemaal nieuw voor mij, ik had ook nooit Toekomst-zesdaagses gereden. Maar vooral het jaar erop, waar ik aan de zijde van Lampater reed én won, was erg overweldigend. Op die slotdag voor een vol Kuipke, als 19-jarige én allesbehalve favoriet, meestrijden voor de overwinning en die dan ook pakken, dat vergeet je nooit. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om er terug bij te zijn. Om helemaal klaar te zijn zal ik mijn wegseizoen ook iets vroeger beëindigen (wellicht op 2 oktober) om even wat rust te nemen en dan op te bouwen naar de Lotto Zesdaagse. Ik wil er echt staan, ik kan het niet maken om als kopman van het Lotto-duo niet vol voor de eindzege te gaan.” 

Op zijn palmares als baanwielrenner staan ondertussen 3 Belgische titels (2x ploegkoers, 1 x puntenkoers). Ook op de weg groeide De Buyst uit tot een vaste waarde binnen het peloton. In 2017 schreef hij de Heistse Pijl, een etappe in de Ronde van Wallonië, de GP Stad Zottegem en Binche-Chimay-Binche op zijn palmares en vormt hij vaak een onmisbare schakel in de spurttrein van Lotto Soudal.

Deel dit bericht