De Buyst: ‘We hadden er vorig jaar zoveel plezier van dat we er dit jaar opnieuw staan’

jdebuyst05111600

Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande werden vorig jaar derde in de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. De Lotto-Soudal-renners mikken dit jaar op de hoogste podiumplaats. De Buyst mocht in 2013 (met Leif Lampater) en in 2014 (met Kenny De Ketele) al eens van de overwinning proeven in ‘t Kuipke.

“In 2018 reed ik voor het eerst met Tosh, nadat we een tijd niet meer op de piste hadden gereden. We hadden er zoveel plezier van dat we er dit jaar opnieuw staan”, zegt De Buyst. “Mijn laatste competitiedag dateert al van in september. Het is dus afwachten hoe ik voor de dag zal komen. Ik simuleerde op training al enkele wedstrijden, maar in werkelijkheid gaat het er toch heel anders aan toe in ‘t Kuipke.”

“Bovendien brak ik dit wegseizoen mijn schouder. Een gecompliceerde breuk, die nu wel volledig geheeld is. Maar op de weg los je niet af met de hand en maak je niet al te veel bewegingen met de schouder. Na één avond zal ik het wel al weten. Hoe graag ik ook de Zesdaagse van Gent rijd, ik weet wel nog hoe veel pijn je hebt op zondagavond.”

De Buyst en Van der Sande zijn kandidaat-winnaars, maar zo zijn er nog een handvol. “Ik verwacht van de gevestigde waarden natuurlijk veel tegenstand van Keisse, De Ketele en de wereldkampioenen Kluge en Reinhardt, maar vergeet ook de jonge renners niet. Zelf kwam ik als jonge snaak ook aan de deur kloppen. Het zal bikkelen worden met dit sterke deelnemersveld.”

Jasper De Buyst en Iljo Keisse wensten elkaar dinsdag op de persconferentie veel succes.

Deel dit bericht