De Ketele en Ghys vijfde in ploegkoers op WK baanwielrennen

wkploegkoers0103c

Op de slotdag van het WK baanwielrennen in Berlijn kwamen zondag heel wat renners aan de start die we afgelopen jaar ook op de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent mochten verwelkomen. De wereldtitel ging naar een tweevoudige ex-winnaar van onze zesdaagse. Kenny De Ketele en Robbe Ghys legden beslag op de vijfde plaats.

De Ketele en Ghys, de winnaars van de 79ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent sprokkelden 23 punten. Daarmee kwamen de twee Belgen 9 punten te kort voor een medaille. Het brons ging naar de Duitse titlelverdedigers Roger Kluge en Theo Reinhardt, die vorig jaar ook in het Kuipke beslag wisten te leggen op de derde plaats. Met 33 punten pakten de Nieuw-Zeelanders Campbell Stewart en Aaron Gate het zilver.

Het goud ging naar Denemarken. Lasse Norman Hansen en Michael Morkov totaliseerden liefst 62 punten, bijna twee keer zo veel dan het zilveren duo dus. Een oververdiende wereldtitel dus. Morkov is geen onbekende voor het Gentse publiek. In 2015 won de 34-jarige Deen de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent aan de zijde van Iljo Keisse en in 2009 trok hij samen met zijn landgenoot Alex Rasmussen aan het langste eind.

De vierde plaats in Berlijn was weggelegd voor Jan Willem Van Schip en Yoeri Havik. De Nederlanders, die vijfde werden in de Gentse zesdaagse, sprokkelden op het WK in de Duitse hoofdstad 29 punten, 6 meer dan De Ketele en Ghys.

Deel dit bericht