Ghys en De Ketele behouden leiding na vierde nacht

thumbnail_MVH_6349

Robbe Ghys en Kenny De Ketele hebben met verve hun leidersplaats verdedigd in de vierde dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Vier koppels volgen in dezelfde ronde na een spannende nacht.

De ploegkoers van de avond werd opgedragen aan Zesdaagselegende Patrick Sercu. Mark Cavendish en Iljo Keisse trokken aan het langste eind in die lange ploegkoers over 60 minuten. Halfweg de vierde nacht stonden zo vier ploegen in dezelfde ronde in het algemene klassement, met nog steeds De Ketele-Ghys op kop.

Eerder op de avond toonde de jonge Deen Frederiksen zich opnieuw de snelste in de baanronde. De afscheidnemende Moreno de Pauw won voor de eerste keer in deze Zesdaagse de 500m tijdrit, tot groot jolijt van zijn talrijk aanwezige supporters. Jasper de Buyst was dan weer de snelste in de eerste puntenkoers en de supersprint. In de afsluitende dernyfinale toonde Robbe Ghys zich de sterkste.

Dat maakt dat Ghys en De Ketele na de vierde dag van de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op kop staan met 197 punten. De Buyst/Van der Sande (184 punten), Keisse/Cavendish (172 punten) en Kluge/Rein (121 punten) volgen in dezelfde ronde.

Bij de dames was er een emotionele winst voor Shari Bossuyt in de puntenkoers. De 19-jarige Bossuyt haalde het knap voor Lotte Kopecky en Jolien D’Hoore.

Deel dit bericht