Ghys en De Vylder blijven leider, opnieuw een baanrecord

171122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent /

De records vallen dit jaar als bladeren uit de lucht op de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Voor de derde dag op rij sneuvelde er in ’t Kuipke een toptijd. Robbe Ghys en Lindsay De Vylder zetten een dag na hun vorige besttijd het baanrecord nog wat scherper en blijven leider. Vier ploegen gaan in dezelfde ronde de derde nacht in.

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder zijn in topvorm. Het Limburgs – Oost-Vlaamse duo greep op de tweede dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent de macht en trok op donderdag die lijn gewoon door.

In de openingsnummers hielden Ghys en De Vylder zich nog afzijdig, de puntenkoersen werden gewonnen door Jan Willem van Schip en Silvan Dillier, maar daarna zogen ze de aandacht naar zich toe met zeges in de altijd spectaculaire ploegafvalling en de baanronde.

Je moest erbij zijn om het te geloven, maar een dag nadat Ghys en De Vylder het vijf jaar oude baanrecord van Moreno De Pauw scherper stelden, pitste het duo er nog wat vanaf. Nieuwe besttijd: 8.332 seconden. On-voor-stelbaar! De decibelmeter sloeg tilt.

Iljooo! 

De volgende kippenvelmomenten waren voor Iljo Keisse. De Keizer van ’t Kuipke won eerst met Jasper De Buyst een spannende ploegkoers van 45 minuten. Het duo koos voortdurend voor de aanval en dat werd finaal beloond met 20 extra punten. In de slotsprint haalde De Buyst het voor Ghys en Fabio Van den Bossche.

In de tweede dernykoers ging het dak er helemaal af. Keisse ging met een achterstand op De Vylder de slotronde in, maar na een knappe remonte en een ultieme jump haalde de Gentenaar toch nog de zege binnen. Tussendoor waren de eerste dernyrace en de Supersprint een prooi voor respectievelijk Roger Kluge en de Deen Matias Malmberg.

Geen record voor Degrendele

Gedragen door het publiek deed Nicky Degrendele een aanval op haar eigen baanrecord, maar de voormalige wereldkampioene keirin bleef met een tijd van 10.132 bijna twee tienden boven haar besttijd.

Het publiek droomde dan maar van een nieuw record van Jan Willem van Schip en Tuur ‘Terminator’ Dens op de 500 meter. Het duo schreef voor de derde dag op rij het nummer op hun conto, maar een derde record op rij zat er niet in. De winnende tijd: 26.611

Met vier duo’s in dezelfde ronde

Jules Hesters en Tim Torn Teutenberg zetten de afsluitende ploegkoers naar hun hand. Het duo pakte een ronde terug op de concurrentie. Keisse en De Buyst rondden dankzij hun tweede plaats de honderd punten en zo gaan we met vier duo’s in dezelfde ronde de derde nacht in. De Vylder en Ghys blijven met 193 punten aan de leiding.

Stand na 3 dagen: 1. De Vylder/Ghys 193, 2. Van den Bossche Havik 173 (0), 3. Hesters/Torn 144 (0) Teutenberg, 4. Keisse/De Buyst 100 (0), , 5. Hayter/Wright 106 (3), 6. Hoppezak/Heijnen 128 (4), 7. Kluge/Reinhardt 53 (5), 8. Van Schip/Dens 140 (7), 9. Pollefliet/Vandenbranden 81 (18), 10. Van Mulders/Malmberg 53 (22), 11. Thijssen/Johansen 25 (22), 12. Dillier/Steels 67 (26)

Deel dit bericht