Ghys en De Vylder grijpen de macht, twee nieuwe records

161122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent /

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder hebben op de tweede dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent de macht gegrepen. Het duo won drie proeven en vestigde een nieuw baanrecord. Ook Iljo Keisse en Jan-Willem van Schip en Tuur Dens, met opnieuw een record op de 500 meter, zetten ’t Kuipke in vuur en vlam.

Geen duo dat de eerste dag beter had verteerd dan Robbe Ghys en Lindsay De Vylder. Het Limburgs – Oost-Vlaamse tweetal won drie van de eerste drie proeven.

In de eerste puntenkoers, gewonnen door Gentenaar Jules Hesters, viel Ghys als elfde nog buiten de punten, maar daarna volgde een uur van dominantie. De Vylder kaapte de tien punten mee in de tweede puntenkoers en even later haalde het duo ook de volle buit in de ploegafvalling.

Nieuw baanrecord

Het moment de gloire van Ghys en De Vylder moest echter nog volgen. In de baanronde kwamen Jan-Willem Van Schip en Tuur Dens met een ronde van 8.464 al dicht bij het baanrecord. Het publiek voelde dat er iets in de lucht hing. Ghys en De Vylder gingen als laatste van start en duwden de decibelmeter nog wat verder de lucht in: 8.406 seconden. Een nieuw baanrecord, de vorige besttijd van Moreno De Pauw (8.43) is na vijf jaar eindelijk van de tabellen.

’t Kuipke snakte naar een triomf van Iljo Keisse, maar de afscheidnemende publiekslieveling en Jasper De Buyst moesten in de ploegkoers nipt de duimen leggen voor het Duitse duo Roger Kluge/Theo Reinhardt.

Het dak gaat er af (x 2)

Uitstel is echter geen afstel. Na zeges van Yoeri Havik en De Buyst in de dernyraces en tussendoor een overwinning voor einzelgänger Silvan Dillier, de Zwitser zag gisteren ploegmaat Stijn Steels uitvallen, in de Supersprint ging het dak van ’t Kuipke er toch af. Keisse snelde autoritair naar winst in de scratch. ‘Iljoo, Iljoooo, Iljooo’, galmde andermaal van de tribunes.

De toeschouwers waren nog maar net bekomen of de tent werd opnieuw in vuur en vlam gezet. In de tijdrit over 500 meter zetten Jan-Willem van Schip en Tuur Dens voor de tweede dag een nieuw record neer: 24.464. Nog eens drie honderdsten sneller dan hun één dag oud record.

Nieuwe leiders

De zege in de afsluitende ploegkoers ging naar Vincent Hoppezak en Philip Heijnen, maar de grote winnaars van de dag waren Ghys en De Vylder. Zij nemen de leiding over van Fabio Van den Bossche en Yoeri Havik, het enige duo dat nog in dezelfde ronde staat. Ghys en De Vylder hebben een voorsprong van vijf punten. Hoppezak en Heijnen vervolledigen de top drie.

Stand na 2 dagen: 1. De Vylder/Ghys 128, 2. Van dn Bossche/Havik 123 (0), 3. Hoppezak/Heijnen 110 (1), 4. Hesters/Teutenberg 95 (1), 5. Keisse/De Busyt 63 (1), 6. Kluge/Reinhardt 34 (1), 7. Hayter/Wright 59 (2), 8. Van Schip/Dens 96 (4), 9. Pollefliet/Vandenbranden 49 (10), 10. Van Mulders 27 (14), 11. Thijssen/Johansen 15 (14), 12. Dillier/Steels 42 (17)

Deel dit bericht