Havik en Van den Bossche gaan als leiders de slotdag in

191122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent /

Yoeri Havik en Fabio Van den Bossche gaan als leiders de slotdag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent in. Het duo greep de leiding in een waanzinnige eerste puntenkoers. Lindsay De Vylder en Robbe Ghys, de vorige leiders, volgen op één ronde.

De Deen Matias Malmberg was de sterkste in de eerste puntenkoers. Hij hield onder anderen de Nederlander Philip Heijnen en de Duitser Tim Torn Teutenberg achter zich. De tweede puntenkoers was dan weer weggelegd voor Tuur Dens. Hij haalde het voor de Nederlander Vincent Hoppezak en Jules Hesters.

De ploegafvalling werd een duel tussen Fabio Van den Bossche/Yoeri Havik en Ethan Hayter/Fred Wright. Na een millimetersprint bleken de Britten net iets sneller dan het Belgisch-Nederlandse koppel.

Jan Willem van Schip en Tuur Dens wilden tijdens bij de baanronde een aanval doen op hun record, maar na een slechte aflossing kon het duo een valpartij maar net vermijden. Zo ging de zege naar Lindsay De Vylder en Robbe Ghys.

De eerste ploegkoers van de avond werd een spektakelstuk met verschillende teams voortdurend in de aanval. Fabio Van den Bossche en Yoeri Havik pakten uit met een doublet, maar ook Iljo Keisse en Jasper De Buyst streden tot de slotronde mee voor de winst. Een finale aanval van Havik beslechtte definitief het pleit.

Keisse Keizer van de derny

En zo gingen we het tweede deel van de avond in met een nieuw leidersduo: Van den Bossch/Havik. De eerste dernyrace en de Supersprint werden verdeeld onder De Vylder en de Deen Julius Johansen

De tweede dernyrace was al voor de derde keer tijdens de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent een prooi voor Iljo Keisse. De Keizer van ’t Kuipke werd onder druk gezet door streekgenoot Jules Hesters, maar pakte in een fenomenaal slot uit met een straffe comeback. Tot groot jolijt van het uitzinnige publiek ging Keisse in de slotronde op en over Hesters. Het dak ging eraf.

Nieuwe leiders

In de slotnummers, de 500 meter sprint en de ploegkoers, gaven Havik en Van den Bossche hun leidersplaats niet meer uit handen. Integendeel, met winst in de 500 meter sprint sprokkelde het duo nog 20 belangrijke punten. De afsluitende ploegkoers ging naar Jules Hesters en Tim Torn Teutenberg.

Havik en Van den Bossche (270 punten) hebben bij het ingaan van de slotdag een ronde voorsprong op Ghys/De Vylder (276), die wel een hoger puntentotaal hebben. Keisse/De Buyst (144) volgt al op twee rondes, Hesters/Torn Teutenberg (196) moeten al drie rondes goed maken op het leidersduo.

Deel dit bericht