Iljo Keisse aan de zijde van Mark Cavendish

keissecavendish

Uiteraard kan Iljo Keisse niet ontbreken op de 80ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. De Keizer van het Kuipke vormt opnieuw een koningskoppel met Mark Cavendish, zijn huidige ploegmaat bij Deceuninck-Quick Step en winnaar in 2016.

Keisse en Cavendish rijden voor de derde keer samen de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. In 2014 eindigden ze als tweede en twee jaar geleden als vierde. In 2016 schreef Cavendish de Gentse zesdaagse op zijn palmares met Bradley Wiggins als ploegmaat. De 39-jarige Keisse kroonde zich met diverse ploegmaats liefst zeven keer tot eindwinnaar van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent en is als geboren en getogen Gentenaar de lieveling van het publiek.

Mark Cavendish beleefde in het afgelopen wegseizoen zijn tweede jeugd. De Brit toonde op zijn 36ste nog altijd razendsnel te zijn en won vier etappes en de groene trui in de Ronde van Frankrijk. Zo evenaarde hij het alltimerecord van 34 ritzeges van Eddy Merckx. Michael Morkov, de lead-out van Cav in de voorbije Tour, doet ook mee aan de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. De Deen vormt een team met zijn landgenoot Lasse Norman Hansen. Vorige week verlengden die twee hun wereldtitel op de ploegkoers op het WK in Roubaix.

Andere topduo’s om naar uit te kijken in Gent volgende maand zijn Jasper De Buyst/Roger Kluge en Kenny De Ketele/Robbe Ghys, de titelverdedigers in het Kuipke en bronzenmedaillewinnaars op de koppelkoers. De Ketele, die eind dit seizoen een punt achter zijn carrière zet, veroverde twee medailles op het WK in Roubaix met ook nog zilver in de puntenkoers.

Laatste tickets te koop

De 80ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent vindt plaats van dinsdag 16 tot en met zondag 21 november en is op enkele allerlaatste plaatsjes na helemaal volzet. De laatste tickets zijn nog te koop (klik hier voor meer info >>).  Voor bedrijven en hun medewerkers of klanten zijn er nog enkele VIP-mogelijkheden beschikbaar.

Deel dit bericht