Iljo Keisse neemt afscheid aan de zijde van Jasper De Buyst

CYCLING LOTTO SIX-DAY INDOOR CYCLING DAY ONE

De honderdste verjaardagseditie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent zal ook de laatste van Iljo Keisse zijn. De Keizer van het Kuipke is aan zijn laatste weken als actieve renner bezig. De 39-jarige Gentenaar wil nog één keer knallen in zijn Kuipke en probeert met Jasper De Buyst aan zijn zijde een achtste eindzege binnen te halen.

In 2005 won Iljo Keisse voor het eerst de Lotto Zesdaagse en dat met Matthew Gilmore als ploegmaat. Daarna volgden zes overwinningen met een buitenlandse ploegmaat: in 2007 en 2008 was dat de Duitser Robert Bartko, in 2010 de Nederlander Peter Schep, in 2012 de Australiër Glenn O’Shea, in 2015 de Deen Michael Morkov en in 2018 de Italiaan Elia Viviani.

Van 15 tot 20 november gaat Keisse gekoppeld aan Jasper De Buyst op zoek naar een achtste eindzege. Ook De Buyst kent het klappen van de zweep. De 28-jarige Vlaams-Brabander won de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent in 2013 samen met de Duitser Leif Lampater en een jaar later deed hij dat nog eens over met Kenny De Ketele.

Vorig jaar legde De Buyst samen met Roger Kluge beslag op de tweede plaats. De Duitser zal dit jaar een duo vormen met zijn landgenoot Theo Reinhardt. Kluge en Reinhardt zijn de regerende Europese kampioenen ploegkoers. Op het voorbije WK in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines pakte Kluge zilver in de puntenkoers. De namen van de andere deelnemende duo’s in Gent worden in de loop van de komende weken bekend gemaakt.

De honderdste verjaardag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent – de eerste editie dateert van 1922 – wordt een bijzondere en feestelijke editie. Tal van hoge gasten uit de rijke geschiedenis van de Gentse zesdaagse zullen hun opwachting maken. Het Kuipke zelf wordt volledig in ‘eeuwfeestthema’ aangekleed, zowel de zaal als de catacomben.

Er zijn nog een beperkt aantal tickets en VIP-tickets te koop. Voor wie er nog geen heeft is snel zijn de boodschapBestel ze via www.lottozesdaagse.be

Vier dagen na de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent neemt Iljo Keisse écht afscheid van de fiets tijdens Merci Iljooo. Hij rijdt er samen met heel wat toppers zoals Ganna, Cavendish, Morkov, Fabio Van den Bossche… én ook Jasper De Buyst. Iljo wordt er ook uitgebreid gevierd; het wordt dus één groot feest. Meer info en tickets via www.merciljo.be.

 

Deel dit bericht