Keisse: ‘Cavendish is hyper gemotiveerd om te schitteren’

keisse05111600

Iljo Keisse kan zondag 17 november zijn achtste eindwinst laten optekenen in “zijn” Kuipke. De Gentenaar trekt in de 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op pad met Mark Cavendish. De Brit reed onlangs nog de Zesdaagse van Londen en komt donderdag al naar Gent om er samen met Keisse te trainen.

“Cavendish is klaar om Gent te rijden. Hij werkte onlangs de Zesdaagse van Londen af en is hyper gemotiveerd om te schitteren”, zegt Keisse. “Wat mezelf betreft, is het nog wat bang afwachten. Ik kwam nog niet in competitie op de piste en viel in Parijs-Roubaix zwaar op mijn elleboog. Daarna moest ik langer dan me lief is revalideren, terwijl iedereen koerste. Op de weg heb ik geen last meer van die blessure, maar of dat ook zo zal zijn in ‘t Kuipke is een andere vraag. Ik moet daar een paar keer per avond Cavendish lanceren. Een enorme belasting voor het gewricht, maar we gaan van het beste uit.”

Het wordt drummen om zondag op het podium te kunnen staan. Het deelnemersveld oogt erg mooi. “Zeg dat wel. De Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt werden vorig jaar vierde. De wereldkampioenen ploegkoers zullen er nu wel alles aan willen doen om op het podium te staan. Dan is er nog het koppel Kenny De Ketele en Robbe Ghys. Die zijn het gewoon om met elkaar te rijden en met Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande hebben we nog een stevige concurrent. Als ik goed kan tellen zijn dat dus vier koppels voor drie plaatsen. Het zal dus knokken worden van dag één tot en met zondag.”

Jasper De Buyst en Iljo Keisse wensten elkaar dinsdag op de persconferentie veel succes.

Deel dit bericht