Keisse en Viviani veroveren de leiding na vierde nacht

Viv

Iljo Keisse en Elia Viviani hebben de leiding overgenomen van Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst na de vierde nacht van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Lotte Kopecky is de eerste leidster bij de vrouwen.

De eerste puntenkoers was weggelegd voor de leiders Jasper De Buyst/Tosh Van der Sande. De tweede puntenkoers ging dan weer naar het koppel Kenny De Ketele/Robbe Ghys. Tijdens de ploegafvalling ging de overwinning naar Iljo Keisse/Elia Viviani. De baanronde werd andermaal een kolfje naar de hand van Moreno De Pauw met Lyndsay De Vylder.

Vijf teams begonnen in dezelfde ronde aan de eerste ploegkoers van de avond. Keisse/Viviani hadden ondertussen de leiderspositie overgenomen van De Buyst/Van der Sande. Laatstgenoemden zagen zich bovendien nog eens voorbijgestoken worden door het koppel De Ketele/Ghys. 

De eerste ploegkoers werd een hevige strijd tussen Keisse/Viviani en De Ketele/Ghys. In de sprint voor de zege was Iljo Keisse net iets sneller dan Robbe Ghys. In de tweede ploegkoers waren de topploegen aan elkaar gewaagd. Aan het eind toonde het jonge Belgische duo Hesters/Vergaerde zich de sterksten. Keisse en Viviani eisten de leidersplek op. 

Vrijdagavond vond ook de eerste vrouwenwedstrijd plaats in het Kuipke. Lotte Kopecky toonde zich sterker dan Amy Cure en Kirstie Van Haaften in de puntenkoers. Kristen Wild volgt op plek 4, Jolien D’Hoore staat voorlopig 6de. 

Deel dit bericht