Kenny De Ketele fietst met 4 gebroken ribben: ‘Op tanden bijten’

kete2

Kenny De Ketele staat met Robbe Ghys na de eerste nacht van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent op een derde plaats. Het Belgische koppel moet een ronde goed maken op de Nederlandse leiders Wim Stroetinga en Yoeri Havik.

De Ketele rijdt in Gent zijn rondjes met vier gebroken ribben. “Heel mijn ribbenkast is ingetapet. Alles is zo stabiel. Als het heel snel gaat, moet ik wel op de tanden bijten. Gelukkig is er Robbe Ghys. Hij weet perfect wat hij moet doen om mij zoveel mogelijk te sparen. Bij de aflossingen gaat het redelijk. Behalve als ikzelf in de piste kom. Dan voel ik het wel. Als ik Robbe lanceer, valt het mee. Het ziet er veel vlotter uit dan het eigenlijk is, maar ik probeer zo normaal mogelijk te doen. Gelukkig genees ik snel. Die eerste avond was al een eerste test en die viel mee. Het is nu al duidelijk wie meedoet voor de eindzege komende zondag. En daar zijn we gelukkig bij. We gaan er alles aan doen om te winnen.” 

Niet Iljo Keisse en Elia Viviani, Kenny De Ketele en Robbe Ghys of Jasper De Buyst en Tosh Van der Sandegaan na de eerste nacht aan de leiding in de Gentse Zesdaagse. De Belgische favorieten werden afgetroefd door de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga

“Wij wonnen twee weken geleden nog de Zesdaagse van Londen. Je kan of mag het dus geen verrassing noemen dat wij hier aan de leiding staan”, verklaarde Havik. “Er zijn een pak goede Belgische ploegen hier. Natuurlijk kijken die naar elkaar en zitten die elkaar steevast te beloeren. Wij hebben daar stiekem gebruik van gemaakt om hen een ronde aan het been te lappen.” 

“In de nevennummers spelen we niet echt een rol van betekenis. Wij moeten ons toeleggen op het nemen van ronden tijdens de ploegkoers en daar zijn we dus al aardig in geslaagd. So far so good. Bedoeling is om woensdag onze leiderspositie zo goed als mogelijk te verdedigen. Elke dag willen wij voluit gaan. We zien wel waar het schip strandt, maar ik zie ons zondag wel op het podium staan. Daar gaan we alleszins ons stinkende best voor doen.”

Deel dit bericht