Kenny De Ketele rijdt zijn laatste Gentse zesdaagse aan de zijde van Robbe Ghys

kdkrg2909RG

Het eerste duo van de 80ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent is bekend. Kenny De Ketele en Robbe Ghys verdedigen van 16 tot en met 21 november hun titel van 2019. Voor De Ketele wordt het zijn laatste zesdaagse in het Kuipke. Eind dit jaar hangt de 36-jarige Oost-Vlaming zijn fiets aan de haak.

Vier keer was Kenny De Ketele de beste in de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. In 2011 aan de zijde van de Duitser Robert Bartko, in 2014 was Jasper De Buyst zijn ploegmaat, in 2017 Moreno De Pauw en twee jaar geleden vormde ‘Ketelke’ een winnend duo met Robbe Ghys. Met die vier overwinningen deelt De Ketele de zesde plaats in de eeuwige ranglijst met Rik Van Steenbergen, Peter Post en Eddy Merckx. Daarnaast werd De Ketele ook nog vijf keer tweede en twee keer derde in de Genstse zesdaagse.

De 36-jarige De Ketele, die 17 jaar geleden debuteerde als profrenner, en de 24-jarige Ghys zijn al een paar jaar vaste maatjes op de piste. Op de voorbije Olympische Spelen in Tokio verdedigen ze de Belgische kleuren in de ploegkoers. Met een vierde plaats grepen ze net naast een medaille in Japan.

Na de Zesdaagse van Rotterdam begin december zal De Ketele zijn fiets aan de haak hangen, maar het spreekt voor zich dat dit boegbeeld van het Belgische baanwielrennen – wereldkampioen ploegkoers in 2012 en in totaal 21 zesdaagse-overwinningen op zijn palmares – ook in zijn thuisbasis Gent op gepaste wijze gehuldigd zal worden voor zijn fantastische carrière.

Laatste tickets te koop

De 80ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent vindt plaats van dinsdag 16 tot en met zondag 21 november. Voor een aantal dagen zijn er nog tickets te koop, zowel voor het middenplein als voor de tribunes. Voor bedrijven en hun medewerkers of klanten zijn er nog enkele VIP-mogelijkheden beschikbaar.

Deel dit bericht