Kopecky imponeert en charmeert

191122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent /

Na de talloze Iljoooo’s van de voorbije dagen galmde er zaterdagavond ‘Lotte! Lotte!’ door het Gentse Kuipke. De leading lady van het Belgische wielrennen imponeerde en charmeerde.

Na de puntenkoers van vrijdag, gewonnen door Lotte Kopecky, stonden er zaterdagavond drie proeven op het vrouwenprogramma: de scratch, de afvalling en de puntenkoers.

Het openingsnummer, de scratch, draaide uit op een spannende sprint met drie. In het publiek gingen de handen op elkaar voor Kopecky, maar in de sprint moest ze de duimen leggen voor Marit Raaijmakers en Daniek Hengeveld.

In de afvalling, het nummer waarin Kopecky zich dit jaar zowel tot Europees als wereldkampioene kroonde, zette de winnares van de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen orde op zaken en draaide ze in de sprint de rollen om: 1. Kopecky, 2. Raaijmakers.

Het slotnummer, een tweede puntenkoers, werd opnieuw een kolfje naar de hand van Kopecky. De Belgische pakte al snel een winstronde, maar zag ook Raaijmakers de rest van het pak dubbelen. De finale sprint was uiteindelijk beslissend en daarin toonde Kopecky zich voor de derde keer in vier proeven de sterkste.

Het publiek trakteerde haar op een kippenvelmoment. Na ‘Iljooo, Iljooo’ rolde er deze keer ‘Lotte! Lotte!’ van de tribunes.

Deel dit bericht