Malmberg en Frederiksen nieuwe leiders na tweede avond AVS Cup

belgaimage-142185208-full

Nicolas Wernimont en Arne De Groote zijn leider af na de tweede avond van de Toekomstzesdaagse, woensdag in ‘t Kuipke. De Denen Matias Malmberg en Oliver Frederiksen hebben de gele leiderstruien overgenomen.

Zij hebben 39 punten, negen meer dan de Britten Will Tidball en Rhys BrittonWernimont en De Grootezijn met 21 punten derde. Malberg en Frederiksen wisten de eerste puntenkoers naar hun hand te zetten, voor de Ieren Ryan Fintan en JB Murphy. Als derde finishten Tidball en Britton. 

De tweede puntenkoers was voor de Duitsers Dik Calvin en Nils Weispfenning. De Italianen JacopoCavicchioli en Filippo Ferronato eisten de tweede plaats op, voor de Belgisch-Deense tandem Bryan Boussaert/Martin Mollerup

In het derde nummer van de avond, de tijdrit baanronde, pakten Malmberg en Frederiksen de winst, voor Tidball/Rhys en Wernimont/De Groote. Donderdag staat de eerste ploegkoers op het programma. 
REACTIES

“Ik had vandaag een mindere dag”, gaf Wernimont eerlijk toe. “We hadden gehoopt in het derde nummer, de baanronde, nog iets te kunnen redden, maar Arne had de pech dat zijn zadel plots twee centimeter zakte nadat hij door mij gelanceerd was. Weg mooie tijd en weg leidersplaats.” 

Vanaf donderdag staat de ploegkoers eindelijk op het programma. “De organisatoren wilden de eerste twee dagen geen ploegkoers, omdat de buitenlandse teams moesten wennen aan de korte en technische piste van ‘t Kuipke. Dat is natuurlijk in ons nadeel. We voelen elkaar heel goed aan en dat moet er tijdens de ploegkoers zeker uitkomen. Dan kunnen wij de rest laten zien dat wij dat gele shirt waard zijn.”
 
“In de ploegkoers moet het dus gebeuren. Vanaf donderdag gaan wij weer op jacht naar de leiderspositie. Ik mag dan wel een mindere dag gehad hebben, ik wil er opnieuw staan. We gaan de strijd resoluut aan. Er zijn nog maar twee dagen achter de rug, er volgen er nog vier. Ik zie het zeker zitten. Qua recuperatie zit het bij ons ook wel snor.”

Deel dit bericht