Nina Derwael geeft startschot, Nederlanders op kop

ninaschotcover

Wereldkampioene turnen aan de brug met ongelijke leggers Nina Derwael heeft dinsdagavond iets over half negen het startschot gegeven voor de 78ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. De Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga zijn de leiders na de eerste nacht.

Nina Derwael is een Limburgse maar toch was de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent een halve thuismatch voor haar. De beste brugturnster ter wereld is immers een product van de Gentse topsportschool. Nadat Derwael het startschot had gegeven was het aan de heren wielrenners om punten en ronden te sprokkelen. Te beginnen met een puntenkoers, waarin Iljo Keisse meteen toonde erg veel ‘goesting’ te hebben. Even later won hij samen met zijn maatje Elia Viviani ook de ploegafvalling.

Toen Keisse later op de avond ook nog de eerste dernyreeks won en het publiek luidkeels ‘Iljooo Iljooo’ begon te scanderen, was meteen duidelijk dat Keisse, na een jaar afwezigheid, nog altijd de keizer van het Kuipke is. Of dat betekent dat Keisse en Viviani zondagavond op het hoogste schavotje zullen staan, valt nog af te wachten. Maar dat de Belg en de Italiaan van Deceuninck-Quick Step – die op de openingsavond in primeur het nieuwe teamshirt showden – prima gestart zijn en tot de topfavorieten behoren is een feit.

Na de eerste avond staan Keisse en Viviani op de tweede plaats, op één ronde van de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga, die een ronde pakten in de afsluitende, tweede ploegkoers, die gewonnen werd door Roger Kluge en Theo Reinhardt. De Duitse wereldkampioenen staan op de vierde plaats. Op de derde plaats vinden we Kenny De Ketele en Robbe Ghys, de Europese kampioenen ploegkoers, terug. De Ketele rijdt rondt met vier gebroken ribben na een val tijdens de wereldbeker in het Canadese Milton enkele weken geleden, maar daar was op de eerste avond gelukkig niet veel van te merken.

Deel dit bericht