Gianluca Pollefliet en Noah Vandenbranden blijven aan de leiding in Toekomstzesdaagse

thumbnail_Gianluca-POLLEFLIET-08

Het Belgische koppel Noah Vandenbranden en Gianluca Pollefliet blijven ook na de tweede avond leider in de Toekomstzesdaagse. Zij tellen ondertussen 47 punten. De Franse tandem Clément Petit en Nicolas Hamon volgen als tweede met 26 punten. De Nederlanders Yanne Dorenbos en Noël Luijten (19 punten) hebben de derde plaats moeten laten aan de Britten Noah Hobbs en Joshua Tarling (20 punten). De Belgen Jasper Bertels en Inias Leten zijn teruggezakt naar de zesde plaats.

In de eerste puntenkoers nam Pollefliet, net als tijdens de openingsdag van de Toekomstzesdaagse, de bovenhand. Hij liet Hamon en Dorenbos achter zich. In de tweede puntenkoers was Tarling de sterkste. De Italiaan Davide Boscaro legde beslag op de tweede plaats, voor Petit. Vandenbranden en Pollefliet klokten ook nu weer de beste tijd op de baanronde. Een nieuw record zat er wel niet in. “Wij hebben een andere strategie aangewend. Nu loste Noah me af en reed ik de baanronde”, zegt Pollefliet.

“Ik werd heel goed afgelost en kon zo direct vol door gaan. Ik slaagde erin een mooi tempo te ontwikkelen maar blijkbaar was ik niet zo snel als Noah gisteren. We slaagden er wel in dit nummer te winnen.”  “De puntenkoers, die ik nochtans won, sloot ik af met niet zo’n goed gevoel. Vandaar dat we wisselden”, vulde Vandenbranden aan . “Wij blijven alvast toch nog leider. Beter nog, we diepten onze voorsprong uit.”

Deel dit bericht