Noah Vandenbranden en Gianluca Pollefliet blijven leider in AVS Cup

thumbnail_Noah-VAN-DEN-BRANDEN-03

Noah Vandenbranden en Gianluca Pollefliet blijven donderdag ook na de derde avond leider in de AVS Cup/Toekomstzesdaagse, dit ondanks een val in de tijdrit over 500 meter. Zij tellen ondertussen 60 punten. Het Italiaanse koppel Mattia Pinazzi/Davide Boscaro is opgeklommen naar de tweede plaats met 44 punten achter hun naam. De Britten Noah Hobbs/Joshua Tarling (36 punten) staan nog steeds als derde geklasseerd. De Fransen Clément Petit/Nicolas Hamon moeten het stellen met 35 punten, drie meer dan de Nederlanders Yanne Drogenbos/Noël Luijten.

In de eerste puntenkoers toonde de Brit Joshua Tarling zijn kunnen. Hij liet zijn landgenoot Dylan Hicks en de Fransman Nicolas Hamon achter zich. In de tweede puntenkoers ging de zege naar de Nederlander Yanne Dorenbos, die beter was dan de Italiaan Davide Boscaro en Gianluca Pollefliet. De Italianen Mattia Pinazzi/Davide Boscaro waren dan weer de sterksten in de tijdrit over 500 meter. In dit nummer kwam Pollefliet zwaar ten val.

“Wij wilden weer een toptijd neerzetten. Ik weet niet wat er verkeerd is gegaan bij onze aflossing. Is mijn tube door de val ontploft of was dit de oorzaak van het feit dat ik tegen de piste ging? In mijn voorwiel mis ik wel drie van de vijf spaken. Een zeer goede tijd neerzetten zat er voor Noah Vandenbranden hierdoor niet meer in. Hij kon wel nog de vierde tijd rijden”, stelde Gianluca Pollefliet.

“Ik wou vandaag ons puntenaantal opkrikken”, zei Noah Vandenbranden. “Maar na twee sprints was het meteen over. Het ging echt niet. Misschien komt het door dit klein verzet dat we draaien in ‘t Kuipke. Hopelijk kunnen wij in de eerste ploegkoers van deze zesdaagse opnieuw uitpakken. Wij zullen dan wel attent moeten blijven rijden tot op de slotdag.”

Deel dit bericht