Overdracht van de macht in U23 AVS Cup: Van den Haute en Bertels nieuwe leiders

191122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent /

Milan Van Den Haute en Jasper Bertels zijn na de vijfde avond van de U23 AVS Cup de nieuwe leiders in ‘t Kuipke in Gent. Zij haalden zaterdag fiks uit in de ploegkoers en zadelden de concurrentie op met één of meerdere ronden achterstand.

Op de voorlaatste avond van de U23 AVS Cup stond er alleen een ploegkoers over 210 ronden op het menu. Meteen zat het spel op de wagen. Het startschot was nog maar net gegeven of het tempo werd de hoogte ingejaagd.

Na een valpartij werd de wedstrijd even geneutraliseerd, de Duitser Benjamin Boos moest zelfs voortijdig de wedstrijd verlaten. Na de hervatting domineerden Milan Van den Haute en Jasper Bertels de wedstrijd. Toen zij in de aanval trokken, had geen van de koppels een antwoord in huis. Van Den Haute en Bertels slaagden in hun opzet en smeerden de anderen een ronde aan.

“Eens we de winstronde hadden verwezenlijkt, hebben wij de zaak verder gecontroleerd. Wij kenden echt een superdag”, reageerde Van den Haute trots. “We trekken met het volste vertrouwen naar de finaledag toe.”

Van Den Haute en Bertels hebben na vijf dagen 101 punten. Drie ploegen, allemaal Belgische, volgen op 1 ronde. Dat zijn Tom Crabbe/Stan Dens (100 punten), Michiel L’Eau/Lennert Bertels (59 punten) en Arthur Senrame/Renzo Raes (48 punten).

Deel dit bericht