Vandenbranden en Pollefliet winnen AVS Cup

vdbrpol2111

Noah Vandenbranden en Gianluca Pollefliet zijn de eindwinnaars van de AVS Cup, de Gentse zesdaagse voor beloftenrenners (U23). Het Belgische duo stak er de voorbije week met kop en schouders bovenuit in het Kuipke.

Controleren. Dat was wat Vandenbranden en Pollefliet moesten doen in de afsluitende ploegkoers over 240 ronden. De Britten Noah Hobbs/Joshua Tarling, de Fransen Clément Petit/Nicolas Hamon, de Nederlanders Yanne Dorenbos/Noël Luijten en de Zwitsers Fabian Weiss/Damien Fortis deden er in de madison alles aan om een winstronde te nemen en zo alsnog de eindzege te pakken, maar Vandenbranden en Pollefliet lieten zich niet verrassen en hielden makkelijk stand.

De zege in de ploegkoers ging naar de Britten Hobbs en Tarling, maar de tweede plaats van Vandenbranden en Pollefliet volstond ruimschoots om de eindzege binnen te rijven. Met 152 punten behaalde het Belgische tweetal liefst 60 punten meer dan hun Britse rivalen. De derde plaats ging naar de Fransen Petit/Hamon, die één ronde achterstand hadden en 100 punten sprokkelden.

Deel dit bericht