Wereldkampioenen Kopecky, Bossuyt, Havik en Hayter komen naar het Kuipke

bossuytkopecky2610

Regenbogen in het Kuipke! De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent heeft met Lotte Kopecky, Shari Bossuyt, Yoeri Havik en Ethan Hayter vier wereldkampioenen aan het deelnemersveld toegevoegd. De Nederlander Havik vormt van 15 tot 20 november een duo met Fabio Van den Bossche, de Brit Hayter wordt gekoppeld aan zijn landgenoot Fred Wright. Onze landgenotes Kopecky en Bossuyt zijn op vrijdag 18 en zaterdag 19 november de blikvangers in de Fiberklaar Ladies Cup.

De vrouwen krijgen tijdens de Lotto Zesdaagse ook ruimschoots hun momenten om te shinen. De Fiberklaar Ladies Cup bestaat op vrijdag uit een puntenkoers, op zaterdag wacht er een scratch, een afvalling en opnieuw een puntenkoers. De twee Belgische primadonna’s van de piste staan aan de start! Lotte Kopecky is de regerende Europese kampioene op de afvalling en in de puntenkoers en voegde daar op het afgelopen WK in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines ook de wereldtitel afvalling aan toe. Samen met Shari Bossuyt veroverde ze daarna ook de wereldtitel in de ploegkoers. Kopecky schitterde in 2022 ook op de weg met onder andere overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche.

Ook Ethan Hayter blonk dit seizoen uit op de weg en op de piste. De 24-jarige Brit schreef de Ronde van Polen en twee ritten in de Ronde van Romandië op zijn naam, kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot Brits kampioen tijdrijden en greep op het WK in Australië met een vierde plaats maar net naast de medailles in de tijdrit. Op het WK baanwielrennen in Frankrijk was het wel raak voor Hayter, twee keer zelfs. Met Team Great Britain vlamde hij naar de regenboogtrui in de ploegenachtervolging en individueel pakte hij de wereldtitel in het omnium.

Op de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, die dit jaar zijn honderdste verjaardag viert, wordt Hayter gekoppeld aan zijn landgenoot Fred Wright. De 23-jarige Brit reed zich dankzij zijn aanvalslust meermaals in de kijker in de Tour de France en gaf in het voorjaar zijn visitekaartje af met een zevende plaats in de Ronde van Vlaanderen. Als belofterenner behaalde Wright diverse Europese titels op de baan.

Yoeri Havik is wereldkampioen in de puntenkoers. In Gent vormt de 31-jarige Nederlander een duo met onze 22-jarige landgenoot Fabio Van den Bossche, die op het WK brons pakte in de puntenkoers en in de ploegkoers.

Deel dit bericht