Wereldkampioenen Morkov/Hansen gaan de laatste dag in als leiders

20211118-LottoZesdaagse-Webres-MatsPalinckx-337

De Deense wereldkampioenen Michael Morkov-Lasse Norman Hansen gaan de laatste dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent in als leiders met 319 punten. De Ketele/Ghys en De Buyst/Kluge volgen in dezelfde ronde.

De Deen Matias Malmberg zette de eerste puntenkoers van de avond op zijn naam. In de tweede puntenkoers toonde de Nederlander Jan-Willem van Schip zich sterker dan de rest. De ploegafvalling werd een strijd tussen Morkov/Hansen en De Ketele/Ghys, gewonnen door de Denen.

In de tijdrit-baanronde was er een kippenvelmoment toen Kenny De Ketele en Robbe Ghys de 166 meter tegen de tijd gingen aanvatten. Iedereen veerde op aangeven van de speaker recht en begon luidkeels de naam ‘Kenny’ te scanderen. De Ketele zette met Ghys de beste tijd neer, 8.565, tot Morkov en Hansen met 8.527 het aan de gang zijnde feestje compleet verknalden.

De drie topteams begonnen in dezelfde ronde aan de eerste ploegkoers van de dag. Halfweg pakten De Ketele/Ghys uit met een doublette. Ondanks de vele inspanningen slaagden De Ketele/Ghys er toch niet in hun tegenstanders een ronde aan te smeren. Uiteindelijk mochten De Buyst/Kluge en Keisse/Cavendish sprinten voor de zege. Daarin haalde de Duitser het.

In de laatste ploegkoers van de nacht triomfeerden Keisse en Cavendish. Morkov en Hansen gaan de laatste dag in als leiders.

Deel dit bericht