Britten, Denen en Nederlanders aan het commando op voorlaatste dag U23 AVS Cup

Golazo
Golazo

De Belgen zwaaien niet langer de plak in de U23 AVS Cup. Op de vijfde dag moesten Nolan Huysmans en Thibaut Bernard de leidersplaats afstaan aan de Britten Elliot Rowe en William Salter. Ook het Deense en Nederlandse team maakten indruk zaterdag.

Met een ploegkoers en een tijdrit over 500 meter waren er op de voorlaatste dag van de U23 AVS Cup twee proeven om het verschil te maken. Nolan Huysmans en Thibaut Bernard begonnen als leiders aan de vijfde dag. De Belgen hadden een mooie voorsprong van 24 punten opgebouwd op eerste achtervolgers Stan Dens en Tom Crabbe. België op 1 en 2 in het klassement dus, maar na de ploegkoers van zaterdag zag dat er helemaal anders uit …

De Denen Albert Holm/Peter Bheki Laursen en de Britten Elliot Rowe/William Salter pakten een winstronde in de madison. De Belgische teams hadden geen antwoord daarop. Holm en Laursen sprokkelden de meeste punten en schreven zo de ploegkoers op hun naam. In het algemeen klassement waren het de Britten die de plak zwaaiden omdat ze in de eerste vier dagen meer punten verzameld hadden dan de Denen.

Ook in de tijdrit over 500 meter konden er natuurlijk nog punten verdiend worden. De meeste punten gingen naar de Nederlanders Julian Vergouw en Elmar Abma, die met een chrono van 28.154 de tijdrit op hun naam schreven. Huysmans/Bernard (28.279) en Dens/Crabbe (28.454) werden respectievelijk tweede en derde.

Rowe en Salter (zevende in 29.669) en Holm en Laursen (negende in 29.715) vielen buiten de punten in de tijdrit, maar dat deerde hen niet in het algemeen klassement. De Britten gaan de slotdag in met 11 punten voorsprong op de Denen: 50 voor Rowe/Salter tegenover 39 voor Holm/Laursen. Huysmans en Bernard hebben liefst 109 punten, maar door de ronde achterstand komen ze pas op plaats drie terecht. Dens/Crabbe staan vierde met 87 punten, Vergouw/Abma vijfde met 84 punten.

Deel dit bericht