Britten Rowe en Salter eindwinnaars U23 AVS Cup

Golazo
Golazo

Elliot Rowe en William Salter hebben de U23 AVS Cup gewonnen. De tweede plaats in deze Toekomstzesdaagse ging naar de Denen Albert Holm/Peter Bheki Laursen. De Belgen Nolan Huysmans en Thibaut Bernard vervolledigden het podium.

Rowe/Salter gingen de slotdag in met 11 punten voorsprong op Holm/Laursen. De andere teams volgden op één of meer ronden. Huysmans en Bernard sprokkelden in de eerste vijf dagen veruit de meeste punten, maar om de eindzege te pakken moesten ze dus absoluut een ronde goedmaken.

Bernard en Laursen kwam vroeg in de ploegkoers ten val, maar gelukkig zonder erg. Na een kort oponthoud konden ze opnieuw de fiets op. De benen bij Bernard waren nog goed, want op 60 ronden van het einde zetten hij en zijn maatje Huysmans een ultieme aanval in. De twee Belgen namen tot een halve ronde voorsprong, maar helemaal rond raakten ze niet. Rowe/Salter en Holm/Laursen dichtten de kloof.

Ook Stan Dens en Tom Crabbe, twee andere Belgen, probeerden nog een winstronde te pakken die hen naar eindwinst gebracht zou hebben, maar opnieuw reageerden de Britten en Denen gevat.

Rowe en Salter zetten de puntjes op de i en wonnen de ploegkoers met een puntje voorsprong op Holm en Laursen. In de eindstand is het verschil tussen beide teams 12 punten: 67 voor de Britten, 55 voor de Denen. Huysmans en Bernard eindigen als derde met een ronde achterstand en 114 punten, Dens en Crabbe als vierde met 100 punten.

Deel dit bericht