De Vylder en Ghys in polepositie naar finaledag

Golazo
Golazo

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys gaan zondag in polepositie de slotdag van de 82ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent in. Met Fabio Van den Bossche/Jules Hesters en Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip staan er nog twee teams in dezelfde ronde.

Van den Bossche en Hesters beleefden een topdag zaterdag. Vrijdagavond stonden ze ‘pas’ vijfde in het klassement op twee ronden van leiders De Vylder/Ghys, maar 24 uur later prijken ze op de tweede plaats, in dezelfde ronde als de titelverdedigers.

In de eerste ploegkoers van zaterdag sloegen Van den Bossche en Hesters een grote slag. Ze pakten een winstronde op De Vylder/Ghys en Havik/van Schip en kregen er ook nog een bonusronde bij voor het overschrijden van de kaap van 200 punten. Ook de Nederlanders verdienden een bonusronde voor de 200 puntenkaap.

Eerder op de avond slaagden Van den Bossche en Hesters voor het eerst deze week erin om De Vylder en Ghys van de zege in de baanronde te houden en later op de avond won Van den Bossche ook nog een dernyrace. De andere dernyrace was een prooi voor Havik.

Ook Tuur Dens maakte weer indruk zaterdag met twee zeges: in de puntenkoers en ‘uiteraard’ ook in de 500 meter. Gegangmaakt door Noah Vandenbranden stelde hij voor de vierde keer deze week het baanrecord scherper. 26.052 is de nieuwe toptijd. Dens was zo diep gegaan in het broeierige Kuipke dat hij verstek liet gaan voor de tweede en afsluitende ploegkoers van de avond.

In die ploegkoers hielden alle grote kanonnen elkaar in bedwang. Aaron Gate en Matias Malmberg gingen met de zege aan de haal. De andere winnaars zaterdag: Oscar Nilsson-Julien won de eerste puntenkoers en Milan van den Haute zette het Kuipke in lichterlaaie door te triomferen in de individuele afvalling.

Drie teams gaan in dezelfde ronde de slotdag in zondag. De Vylder en Ghys leiden met 297 punten en staan dus dicht bij een bonusronde. Van den Bossche en Hesters staan met 227 punten tweede en Havik en van Schip met 221 punten derde. Oscar Nilsson/Julien (167 punten) en Aaron Gate/Matias Malmberg (146 punten) volgen op twee ronden als vierde en vijfde.

Deel dit bericht