De Vylder en Ghys op kop na dag 4, Franse youngsters rukken op

Golazo
Golazo

Het blijft op de 82ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent aan kop van het klassement stuivertje wisselen tussen Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip en Lindsay De Vylder/Robbe Ghys. Na dag 4 prijken de Belgen opnieuw bovenaan, gevolgd door de wereldkampioenen uit Nederland. De jonge Fransen Oscar Nilsson-Julien en Valentin Tabellion staan derde.

Dankzij winst in de ploegafvalling rondden De Vylder en Ghys vrijdagavond de kaap van 200 punten. De bonusronde die dat opleverde, bracht de titelverdedigers voorbij Havik/van Schip naar de eerste plaats in het klassement. Die plaats zouden ze niet meer afstaan. In de daaropvolgende proef, de tijdrit-baanronde, pakten De Vylder en Ghys opnieuw de volle buit. Ook in de tweede dernyreeks graaide Ghys de volle buit mee.

In de enige ploegkoers vrijdagavond, de Grote Prijs Patrick Sercu, maakten Oscar Nilsson-Julien en Valentin Tabellion indruk. De beloftevolle Fransen, 21 en 24 jaar, reden De Vylder/Ghys en Malmberg/Gate op twee ronden. De rest van het deelnemersveld moest nog meer ronden prijsgeven. Nilsson-Julien en Tabellion rukten met de klap op naar de derde plaats in het algemeen klassement.

Nog even de andere winnaars van vrijdag op een rijtje: Michele Scartezzini (eerste puntenkoers), Philip Heijnen (eerste dernyreeks), Vincent Hoppezak (individuele afvalling) en twee keer Tuur Dens (tweede puntenkoers en tijdrit 500 meter). In die laatste proef kreeg ‘Tuurminator’ Dens uiteraard hulp van zijn maatje Noah Vandenbranden. Voor het eerst in vier dagen zat er geen verbetering van het baanrecord in. Met 26.618 bleven de jonge Belgen 357 duizendsten boven hun recordtijd van donderdag.

De Vylder en Ghys beginnen zaterdag als leiders aan de voorlaatste dag van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. De Oost-Vlaamse/Limburgse combinatie totaliseert 249 punten en heeft een ronde voorsprong op Havik/van Schip (170 punten). Ook Nilsson-Julien/Tabellion en Malmberg/Gate volgen op één ronde. De Fransen sprokkelden al 133 punten, de Deen en de Nieuw-Zeelander 118. Fabio Van den Bossche en Jules Hesters kenden een iets mindere dag en staan met 170 punten vijfde op twee ronden.

 

Deel dit bericht