De Vylder en Ghys verdedigen titel, Van den Bossche en Hesters krijgen wereldtopper aan hun zijde

Golazo
Golazo

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys staan op dinsdag 14 november aan de start van de 82ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent om hun titel van vorig jaar te verdedigen. Ook Fabio Van den Bossche en Jules Hesters maken volgende maand hun opwachting in het Kuipke. Van den Bossche zal een duo vormen met de Fransman Benjamin Thomas, de Europese kampioen omnium. Hesters wordt gekoppeld aan de Nieuw-Zeelandse wereldkampioen puntenkoers Aaron Gate.

Vorig jaar, in de eeuwfeesteditie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, boekte Lindsay De Vylder zijn eerste eindzege in het Kuipke. Voor Robbe Ghys was het al zijn derde eindoverwinning op rij, na twee eerdere zeges aan de zijde van Kenny De Ketele. Dit jaar gaan De Vylder en Ghys voor een tweede Gentse triomf als duo. Ze zullen wel moeten afrekenen met de wereldkampioenen ploegkoers, de Nederlanders Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip. Op het WK baanwielrennen in Glasgow in augustus hadden De Vylder en Ghys lange tijd uitzicht op het goud, maar in de einsprint sloegen de Nederlanders toe. De Belgen grepen naast de medailles en werden vierde. Revanche in Gent?

Fabio Van den Bossche bewaart betere herinneringen aan het voorbije WK. De 23-jarige Laarnenaar pakte brons op de puntenkoers. Vorig jaar werd Van den Bossche aan de zijde van Yoeri Havik tweede in de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, dit jaar mag hij proberen beter te doen met Benjamin Thomas als ploeggenoot. De 28-jarige Fransman is een absolute wereldtopper op de piste. Hij is de regerende Europese kampioen en vicewereldkampioen in het omnium. Op vorige WK’s wist hij al twee keer wereldkampioen omnium en ploegkoers te worden en één keer wereldkampioen puntenkoers.

De huidige wereldkampioen in de puntenkoers is Aaron Gate. De 32-jarige Nieuw-Zeelander, die op het WK in Glasgow ook brons pakte in de ploegkoers en de ploegenachtervolging, zal tijdens de 82ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent een duo vormen met Jules Hesters. De 24-jarige Gentenaar, die op een boogscheut van het Kuipke woont, werd vorig jaar vierde in de Gentse zesdaagse aan de zijde van de Duitser Tim Torn Teutenberg.

Kuipke bijna uitverkocht

Wie van 14 tot 19 november de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent wil bijwonen, kan best zo snel mogelijk een plaats reserveren. Er zijn nog een beperkt aantal tribuneplaatsen voor dinsdag, woensdag, donderdag en zondag beschikbaar. Een klein aantal middenpleintickets zijn er nog voor donderdag, zaterdag en zondag.

Deel dit bericht