Drie wereldkampioenen op Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent

Belga
Belga

Van dinsdag 14 tot en met zondag 19 november mag ’t Kuipke in Gent zich opnieuw opmaken voor een meeslepende Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Drie wereldkampioenen zullen tijdens de 101e jaargang van het wielerspektakel hun regenboogtrui aan het publiek tonen: Lotte Kopecky, Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik. Er zijn nog slechts enkele honderden tickets beschikbaar.

De jubileumeditie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent was er vorig jaar eentje om duimen en vingers bij af te likken. Naast het sportieve spektakel werd de honderdste editie opgeluisterd met een indrukwekkend afscheid van Iljo Keisse, de Gentse keizer van ’t Kuipke.

Ook dit jaar belooft de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent een groots wielerspektakel te worden. Zo tekenen de Nederlanders Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik opnieuw present. Afgelopen zomer pakten Van Schip en Havik op het WK baanwielrennen in Glasgow nog goud in de ploegkoers. Een voorlopig hoogtepunt in hun al erg succesvolle pistecarrière. In 2021 was het Nederlandse topduo al een keer goed voor de Europese titel. In de puntenkoers hebben Van Schip (2019) en Havik (2022) ook al een regenboogtrui in de kast hangen.

Een andere regenboogtrui die straks in het Gentse Kuipke zal schitteren is die van Lotte Kopecky. Na een lang en indrukwekkend jaar op de weg én de piste, breit de leading lady van het Belgische wielrennen nog een vervolg aan haar sensationele seizoen. De wereldkampioene op de weg en winnares van o.a. de Ronde van Vlaanderen en een etappe en de groene trui in de Tour de France Femmes komt in Gent in actie op vrijdag en zaterdag. Dan staat er voor de vrouwen telkens een afvallings- en een puntenkoers op het programma, de twee onderdelen waarin Kopecky op het WK baanwielrennen in Glasgow de wereldtitel veroverde.

Wedstrijdleider Christophe Sercu is in de wolken met de komst van Kopecky. “Dat we Lotte na een lang en slopend seizoen toch nog naar de Lotto Zesdaagse kunnen halen, is fantastisch nieuws. Voor ons, maar ook voor de Belgische wielerfans. Het is een bewijs van het belang dat Lotte zelf hecht aan haar carrière op de piste én de Lotto Zesdaagse in het bijzonder. Het sfeervolle Kuipke zal de trots van het Belgische wielrennen ongetwijfeld trakteren op een bijzonder warme ontvangst.”

Wie van 14 tot 19 november de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent wil bijwonen, kan best zo snel mogelijk een plaats reserveren. Er zijn nog enkele honderden tickets beschikbaar: voor dinsdag en woensdag nog tribunetickets, voor de andere dagen alleen middenpleintickets.

Deel dit bericht