Ghys en De Ketele heroveren leiding, vijf teams in de running voor eindzege

XXXXX

Het Belgische duo Robbe Ghys-Kenny De Ketele heeft de leiding overgenomen na de vijfde nacht in de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Vijf teams zijn voor de slotdag nog in de running voor de eindzege. De Nederlandse Kirsten Wild zegevierde in het dames omnium.

De eerste puntenkoers ging naar het Nederlandse duo Yoeri Havik/Wim Stroetinga. De tweede puntenkoers was dan weer weggelegd voor de 18-jarige debutant, Fabio Van Den Bossche, met Nick Stöpler. De Buyst/Ghys wonnen de daaropvolgende ploegafvalling, voor het eerst trouwens in deze Zesdaagse. Moreno De Pauw en Lindsay De Vylder wisten andermaal de baanronde voor hun rekening te nemen. 

De Ketele/Ghys mochten zo als leiders aan de eerste ploegkoers van de avond beginnen. In dezelfde ronde volgden Keisse/Viviani en De Buyst/Van der Sande. De ploegkoers over 45 minuten mondde uit in een sprint tussen Jasper De Buyst, die het haalde voor Kenny De Ketele en Elia Viviani. De Ketele/Ghys bleven zo aan de leiding in het klassement. De winst in de laatste ploegkoers ging naar youngsters Hesters/Vergaerde. De Ketele/Ghys hielden stand, maar ook Keisse/Viviani volgen in dezelfde ronde. Ook De Buyst/Van der Sande, de wereldkampioenen ploegkoers Kluge/Reinhardt en zelfs de Nederlanders Stroetinga/Havik zijn nog niet uitgeteld.

Bij de vrouwen werd er gestreden om de prestigieuze zege in het omnium. Lotte Kopecky was de sterkste in de scratch, terwijl Jolien d’Hoore zich tot winnares van de temporace kroonde. Maar de Nederlandse Kirsten Wild was oppermachtig in het Kuipke. Ze schreef zowel de afvalling als de puntenkoers op haar naam en greef zo ook de eindzege in het omnium.

Deel dit bericht