Havik en Van Schip springen opnieuw haasje over, derde baanrecord voor Dens en Vandenbranden

TuurDensRecord-1

De Nederlanders Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip hebben na de derde nacht van de 82e Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent opnieuw de leiding overgenomen. De wereldkampioenen ploegkoers hebben een ronde voorsprong op vier koppels. Titelverdedigers Lindsay De Vylder/Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche/Jules Hesters vervolledigen het virtuele podium.

De Duitser Tim Torn Teutenberg en Lindsay De Vylder graaiden in de puntenkoersen de eerste bloemen van de avond mee. In de daaropvolgende ploegafvalling ging de strijd tussen Oscar Nilsson-Julien/Valentin Tabellion en het Deens-Nieuw-Zeelands duo Matias Malberg/Aaron Gate. Het Franse tweetal trok aan het langste eind.

In de vierde proef van de avond, de baanronde, toonden titelverdedigers Robbe Ghys en Lindsay De Vylder andermaal hun suprematie. Voor de derde dag op rij staken ze de zege op zak. Met een chrono van 8.431 zetten ze hun beste tijd van de week neer en zitten ze net geen tiende van hun jaar oude baanrecord (8.332) verwijderd.

In de eerste ploegkoers van de avond smeerden de Europese kampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt de concurrentie een of meerdere ronden aan de broek.

Tuurminator strikes again

Wereldkampioenen Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip begonnen als leiders aan het tweede deel van de avond en gaven die leidersplaats niet meer uit handen.

De aandacht ging andermaal naar Tuur Dens en Noah Vandenbranden, die voor de derde avond op rij het baanrecord op de 500 m tijdrit scherper stelden. De nieuwe besttijd bedraagt 26.261. Daarmee doen Tuurminator Dens en Vandenbranden ruim twee tienden beter dan het record van vorig jaar (26.464), dat werd gereden door Dens en Van Schip.

De andere overwinningen waren nog voor Fabio Van den Bossche (derny), Tuur Dens (Supersprint), Lindsay De Vylder (derny), Lasse Norman Hansen (scratch) en Gianluca Pollefliet/Tim Torn Teutenberg (ploegkoers).

Havik en Van Schip opnieuw leider

In de tussenstand na drie dagen gaan Havik/Van Schip opnieuw aan de leiding (142 punten). Vier koppels volgen op één ronde. Titelverdedigers Lindsay De Vylder/Robbe Ghys (191 punten) en Fabio Van Den Bossche/Jules Hesters (139 punten) vervolledigen het virtuele podium.

Als vierde volgen de Nederlanders Vincent Hoppezak en Philip Heijnen met 125 punten. De Duitse Europese kampioenen Roger Kluge en Theo Reinhardt hebben 66 punten.

Deel dit bericht