Huysmans en Bernard leiden de dans in U23 AVS Cup

Golazo
Golazo

Het Belgische koppel Nolan Huysmans/Thibaut Bernard staat na de openingsavond aan de leiding van de U23 AVS Cup met 16 punten. Een ander Belgisch koppel, Stan Dens/Tom Crabbe, is tweede met 12 punten, evenveel als de Fransen Mathieu Dupe en Lucas Menanteau.

Het was Dupe die de eerste puntenkoers won. Hij pakte 52 punten. Huysmans moest tevreden zijn met 15 punten, terwijl de Duitser Benjamin Boos 13 punten sprokkelde. In de tweede puntenkoers van de avond ging de eer naar de Nederlander Elmar Abma met 77 punten. Renzo Raes stak 65 punten op zak en werd tweede voor de Brit William Salter met 51 punten.

De eerste avond werd afgesloten met een tijdrit over een baanronde. Daarin toonden Dens en Crabbe zich de besten. Zij klokten af in 8.839. Huysmans en Bernard reden de 166,66 meter in 8.987. Een ander Belgisch koppel, Victor Vaneeckhoutte/Lian Van Bylen, pakte de derde plaats met een tijd van 9.073.

“We zijn natuurlijk heel tevreden met die leiderspositie”, klonk het na afloop bij Huysmans en Bernard. “We deden er goed aan tweede te worden in de eerste puntenkoers en vierde in de tweede puntenkoers. In de baanronde moesten we enkel Dens en Crabbe voor laten gaan. We willen onze leiderspositie niet zomaar uit handen geven. Wij hebben nu een eerste inzicht gekregen wie de grootste tegenstanders zullen worden de komende dagen. Na één avond kan je natuurlijk nog niet alles zeggen, maar we hebben onze start alvast toch niet gemist.”

Deel dit bericht