Lotte Kopecky in de bloemetjes gezet door familie Cavendish

Golazo
Golazo

Drievoudig regerend wereldkampioene Lotte Kopecky mocht vrijdagavond haar regenboogtrui(en) showen tijdens de Fashion For Cycling Ladies Cup. Kopecky won overtuigend de afvalling en de puntenkoers en werd na afloop in de bloemetjes gezet door de familie Cavendish.

Kopecky voerde een twaalfkoppig deelnemersveld aan met daarbij onder andere de Nederlandse Marit Raaijmakers, de Franse Victoire Berteau, de Duitse Lea Lin Teutenberg en enkele beloftevolle Belgische rensters zoals Katrijn De Clercq en Hélène Hesters, de zus van zesdaagserenner Jules.

Tot groot jolijt van het publiek in het Kuipke maakte Kopecky haar favorietenrol volledig waar. Ze won de afvalling voor Raaijmakers en Berteau. In de puntenkoers was de winnares dezelfde en wisselden de nummers twee en drie van plaats. “Ik kreeg kippenvel tijdens de voorstelling”, reageerde Kopecky na afloop. “Het publiek apprecieert ons en het is heel leuk dat we dit met het vrouwenwielrennen teweegbrengen.”

Mark Cavendish was samen met Iljo Keisse een aandachtige toeschouwer in het Kuipke vrijdagavond. Casper, het vijfjarige zoontje van Cav, is grote fan van Kopecky en mocht de zegebloemen aan zijn idool overhandigen. Papa Marc kwam daarna de drievoudige wereldkampioene ook uitgebreid feliciteren uiteraard.

Deel dit bericht