Morkov en Hansen verdedigen leiding in derde nacht

thumbnail_Michael-MORKOV-_-Lasse-Norman-HANSEN-37

Michael Morkov en Lasse Norman Hansen verdedigden met succes hun leidersplaats in de derde nacht van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Roger Kluge/Jasper De Buyst en Iljo Keisse/Mark Cavendish staan in dezelfde ronde als de Deense wereldkampioenen.

Het was de Nederlander Yoeri Havik die op dag drie de eerste puntenkoers op zijn naam schreef. In de tweede puntenkoers toonde Kenny De Ketele zich de sterkste. De ploegafvalling ging dan weer naar Kenny De Ketele/Robbe Ghys en in de baanronde zette Michael Morkov met Lasse Norman Hansen meteen weer orde op zaken. Deze laatsten mochten als leiders aan de eerste ploegkoers van de avond, over 45 minuten, beginnen. Opnieuw verliep deze ploegkoers zeer hectisch. Slag om slinger demarreerden de topploegen en zij hielden elkaar nauwlettend in het oog.

Iljo Keisse en Mark Cavendish leken op een gegeven moment het kind van de rekening te worden maar zij konden in de slotminuten alsnog een ronde pakken. Op die manier reden de vier topploegen de finale. Uiteindelijk trokken daarin Jasper De Buyst en Roger Kluge het laken naar zich toe in een spannende sprint.

Kenny De Ketele en Iljo Keisse triomfeerden beiden in de dernyreeksen. In de afsluitende ploegkoers trokken Otto Vergaerde en Jules Hesters aan het langste eind. De Deense wereldkampioenen Morkov/Hansen blijven wel aan de leiding.

 

Deel dit bericht