Staande ovatie voor afscheidnemende wereldkampioenen Hoet en Monsieur

161122 / 100ste Zesdaagse Vlaanderen Gent /

De tweede avond van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent stond ook in het teken van de G-Sport. Werelduurrecordhouder Ewoud Vromant en dubbele wereldkampioenen Griet Hoet en Anneleen Monsieur zorgden voor enkele onvergetelijke momenten in ’t Kuipke.

Om de avond voor de G-atleten op gang te trekken, werden alle renners voorgesteld aan het publiek tijdens een tijdrit van 500 meter. Daarna volgden nog drie verschillende disciplines.

Na de winst van Niels Verschaeren in de 10 ronden achtervolging gingen in ’t Kuipke de handen op elkaar voor Ewoud Vromant. De huidige werelduurrecordhouder in de MC2 klasse en paralympisch medaillewinnaar in Tokio maakte indruk in de 2500 m achtervolging – in 2020 werd Vromant nog wereldkampioen in de 3000 meter achtervolging. Vromant won in 3:11.840 en genoot zichtbaar: “Een heel speciaal moment om hier zo dicht bij huis te koersen voor zo veel volk.”

Afscheid van Hoet en Monsieur

Ook Griet Hoet en Anneleen Monsieur zorgden voor een kippenvelmoment in ’t Kuipke. Het onafscheidelijke tandemduo veroverde afgelopen zomer nog twee wereldtitels op het WK G-baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines en zwaaide in Gent af met de kilometer. In de regenboogtrui en met een staande ovatie van het Gentse publiek. Een mooier punt achter je carrière kan je niet zetten. De allerlaatste officiële chrono? 1:10.448

Deel dit bericht