U23 AVS Cup: Huysmans en Bernard blijven comfortabel aan de leiding

AVSCupDag3-1

Nolan Huysmans en Thibaut Bernard gaan ook na de derde avond aan de leiding in de U23 AVS Cup. Met 63 punten gingen ze woensdagavond de Britten Elliot Rowe en William Salter (38) voor. Stan Dens en Tom Crabbe zijn met 37 punten derde.

Rowe won de eerste puntenkoers, voor zijn landgenoot Sam Fisher en de Fransman Lucas Menanteau Huysmans moest tevreden zijn met de vijfde plaats. In de tweede puntenkoers hield Matijs Van Strijthem Salter en de Deen Albert Holm lachter zich. Huysmans en Bernard wonnen de tijdrit over 500 meter en zetten daarbij een nieuw baanrecord bij de U23 neer. Huysmans finishte in  27.810.

“We kenden nochtans niet onze beste dag”, zegt Bernard. “Ik was ziek opgestaan en Nolan had in de eerste puntenkoers wat zware benen. Maar met dat baanrecord zetten we veel recht. We hebben nu 25 punten voor op de Britten, maar zij zijn ook heel sterk. De Toekomstzesdaagse begint volgens mij pas vrijdag. Dan rijden wij onze eerste ploegkoers. In dat nummer zal het verschil gemaakt worden. We zien morgenavond wel waar we staan.”

1. Nolan Huysmans/Thibaut Bernard (Bel) 63 punten
2. Elliot Rowe/William Salter (GBr) 38
3. Stan Dens/Tom Crabbe (Bel) 37
4. Julian Vergouw/Elmar Abma (Ned) 32
5. Mathieu Dupe/Lucas Menanteau (Fra) 29
6. Victor Vaneeckhoutte/Liam Van Bylen (Bel) 22
7. Nicolas Aernouts/Mathijs Van Strijthem (Bel) 21
8. Renzo Raes/Raphael Kokas (Bel/Oos) 19
9. Finaly Tarling/Sam Fisher (GBr) 17
10. Albert Holm/Peter Beki Laursen (Den) 9
11. Benjamin Boos/Leon Arenz (Dui) 7
12. Tommaso Alunni/Niccolo Galli (Ita) 6

Deel dit bericht